Η Geely, η μητρική εταιρία της Lotus ανακοίνωσε πως θα επενδύσει τουλάχιστον 1,65 δισ. ευρώ στη Lotus προκειμένου η βρετανική εταιρία να βγάλει στην αγορά νέα μοντέλα, ανάμεσά τους και δύο crossovers.

Μέρος των χρημάτων αυτών θα επενδυθούν για την επέκταση του εργοστασίου της Lotus στο Hethel της Αγγλίας, αλλά και την πρόσληψη 200 νέων μηχανικών. Στα σχέδια της Geely είναι η κατασκευή και ενός δεύτερου εργοστασίου της Lotus στην Αγγλία, όπως και η δημιουργία ενός νέου κέντρου σχεδίασης και καινοτομίας, πιθανότατα στο Coventry.

Η Geely θέλει να μετατρέψει την Lotus σε ένα premium brand που θα ανταγωνίζεται κυρίως την Porsche, με ορισμένα μοντέλα της να κατασκευάζονται και στη Κίνα.

  • Anestis Genk

    Premium, άρα ακόμη πιο ακριβές :(

  • Γιώργος Εμπέρ

    Για μενα η Lotus Evora ειναι το αμαξι που μου αρεσει πολυ αλλα δεν θα ρισκαρα να το αγορασω! Και ειναι κριμα! Γενικα πιστευω πως η Lotus ειναι διαφορετικη απο ολες τις αλλες και της αξιζει να ανεβει!

  • a_f_a

    οι κινέζοι μετά το παράδειγμα της βολβο, θα μπορούσαν να επαναπροδιορισουν τη μάρκα της λοτους. νομίζω θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθίσουμε αν μπορουν να κανουν το 2 στα 2.