Αυτός είναι ο V8 twin-turbo κινητήρα της SSC Tuatara

Σχετικά άρθρα

H SSC North America την επόμενη εβδομάδα στο Pebble Beach θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής της Tuatara και τώρα μας δείχνει τον V8 twin-turbo κινητήρα της.

Τεχνικές λεπτομέρειες δεν αποκάλυψε αλλά οι αναφορές θέλουν να είναι χωρητικότητας 6,9-λίτρων και να αποδίδει 1.350 άλογα με 1.733 Nm ροπής. Όταν καταναλώνει βενζίνη 91 οκτανίων παράγει 1.350 άλογα, ενώ μπορεί να φτάσει και τα 1.723 άλογα με χρήση αγωνιστικής βενζίνης.

Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει στο περιθώριο του Pebble Beach στις 25 του μηνός, με την εταιρία να δηλώνει πως το hypercar θα υπερηφανεύεται “για ένα ασυναγώνιστο συντελεστή οπισθέλκουσας, διαθέτοντας χαρακτηριστά οδικής συμπεριφοράς επιπέδου πίστας, με εντυπωσιακή παρουσία και απαράμιλλη απόδοση, έχοντας παράλληλα και κορυφαία τελική ταχύτητα που θα ξεπεράσει με ευκολία το σημερινό παγκόσμιο ρεκόρ”. Παρότι η SSC δεν το κατονομάζει αναφέρεται στο ρεκόρ της Koenigsegg Agera RS των 457,94 χλμ/ώρα.

Το μοντέλο παραγωγής δεν θα έχει σημαντικές διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο, πέραν από έναν διαφορετικό μπροστά προφυλακτήρα και των τριγωνικών απολήξεων των εξατμίσεων. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε λιγότερο από 2,3 δευτερόλεπτα.

Η εταιρία αναφέρει πως η Tuatara θα είναι “εκπληκτικά υπάκουη” με τον οδηγό της να μπορεί να την χρησιμοποιήσει και ως καθημερινό αυτοκίνητο, παρότι πίσω από το γκάζι θα κρύβεται ένα κτήνος. Ήδη την έχουν παραγγείλει 10 Άραβες με το αυτοκίνητο να κοστίζει 1,3 εκατ. δολάρια. Στο εσωτερικό της υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων ο οποίος χρησιμοποιεί έναν Pico προτζέκτορα, παρόμοιας τεχνολογίας με αυτό των Head-Up Display. Η κεντρική κονσόλα διαθέτει μια μεγάλη οθόνη με το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα να βρίσκεται δίπλα από αυτή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...

Η AC Cobra GT και σε coupe έκδοση

Η AC Cars έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία της Coupe έκδοση της AC Cobra GT. Όπως η Roadster έκδοση, έτσι και η...
Autoblog.gr