Έπρεπε να περάσουν 7 ολόκληρα χρόνια από τότε που η SSC North America πρωτοπαρουσίασε την Tuatara, προκειμένου να ανακοινώσει πως το τελικό μοντέλο παραγωγής θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στον μήνα.

Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει στο περιθώριο του Pebble Beach στις 25 του μηνός, με την εταιρία να δηλώνει πως το hypercar θα υπερηφανεύεται “για ένα ασυναγώνιστο συντελεστή οπισθέλκουσας, διαθέτοντας χαρακτηριστά οδικής συμπεριφοράς επιπέδου πίστας, με εντυπωσιακή παρουσία και απαράμιλλη απόδοση, έχοντας παράλληλα και κορυφαία τελική ταχύτητα που θα ξεπεράσει με ευκολία το σημερινό παγκόσμιο ρεκόρ”. Παρότι η SSC δεν το κατονομάζει αναφέρεται στο ρεκόρ της Koenigsegg Agera RS των 457,94 χλμ/ώρα.

Το μοντέλο παραγωγής δεν θα έχει σημαντικές διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο, πέραν από έναν διαφορετικό μπροστά προφυλακτήρα και των τριγωνικών απολήξεων των εξατμίσεων.

Το μοντέλο θα φορά τον twin-turbo V8 6,9-λίτρων κινητήρα απόδοσης 1.350 ίππων με 1.733 Nm ροπής. Όταν καταναλώνει βενζίνη 91 οκτανίων παράγει 1.350 άλογα, ενώ μπορεί να φτάσει και τα 1.723 άλογα με χρήση αγωνιστικής βενζίνης. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε λιγότερο από 2,3 δευτερόλεπτα.

Η εταιρία αναφέρει πως η Tuatara θα είναι “εκπληκτικά υπάκουη” με τον οδηγό της να μπορεί να την χρησιμοποιήσει και ως καθημερινό αυτοκίνητο, παρότι πίσω από το γκάζι θα κρύβεται ένα κτήνος. Ήδη την έχουν παραγγείλει 10 Άραβες με το αυτοκίνητο να κοστίζει 1,3 εκατ. δολάρια. Στο εσωτερικό της υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων ο οποίος χρησιμοποιεί έναν Pico προτζέκτορα, παρόμοιας τεχνολογίας με αυτό των Head-Up Display. Η κεντρική κονσόλα διαθέτει μια μεγάλη οθόνη με το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα να βρίσκεται δίπλα από αυτή.