Ο Luis Moya, ο άλλοτε συνοδηγός του Carlos Sainz στο WRC, διεγνώσθει με ένα νέο εγκεφαλικό ανεύρυσμα, το δεύτερο του τρέχοντος έτους, αφού υπέστη το πρώτο τον περασμένο Ιανοάαριο. Όπως ανακοίνωσε ο πρεσβευτής της Volkswagen θα υποβληθεί σε νέα εγχείρηση στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ένα εγκεφαλικό ανεύρυσμα συμβαίνει όταν εμφανίζεται αδυναμία σε μερικά από τα τοιχώματά μιας αρτηρίας ή μιας φλέβας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την επέκτασή της από την ίδια την ροή του αίματος. Αν και δεν παρουσιάζει εμφανή συμπτώματα, μπορεί να σπάσουν τα τοιχώματά και να προκαλέσει εγκεφαλική αιμορραγία, οπότε αν δεν εντοπιστεί νωρίς ή ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, μπορεί να γίνει θανατηφόρος ασθένεια.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Moya κατάφερε να το εντοπίσει εκ των προτέρων ότι έχει ανεύρυσμα, το οποίο βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από αυτό που είχε την πρώτη φορά. Είναι μια σοβαρή εγχείρηση, αλλά ο 57-χρονος Ισπανός είναι αισιόδοξος για την επιτυχή έκβαση της.

Από τη στιγμή που ξεπέρασε το πρώτο του ανεύρυσμα, ο Moya προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη σημασία αυτής της νόσου. Για να την καταπολεμήσει δεν έχει σταματήσει να αθλείται, δεδομένου ότι η σωματική δραστηριότητα επηρεάζει επίσης τον τρόπο που ο εγκέφαλος λειτουργεί.