Στις αρχές του καλοκαιριού η Automobili Amos, μια μικρή ιταλική εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον οδηγό αγώνων Eugene Amos, και έχοντας εμπνευστεί από την Singer, ανακοίνωσε πως θα προσφέρει την καλύτερη Lancia Delta Integrale στον κόσμο. Σύμφωνα με την Amos, το αυτοκίνητο θα είναι πλήρως αναθεωρημένο, με περισσότερα από 1.000 νέα εξαρτήματα. Το αλουμινένιο αμάξωμα θα είναι καινούργιο και κατασκευασμένο στο χέρι, ενώ το εμπρός τμήμα θα είναι carbon.

Το μοντέλο ζυγίζει 1.250 κιλά, κοστίζει 300.000 ευρώ και αποδίδει 330 άλογα. Σύμφωνα με την εταιρία, ο κινητήρας και η ανάρτηση είναι πλήρως ανακατασκευασμένα και το αυτοκίνητο προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία οδήγησης χάρη στη νέα γεωμετρία της ανάρτησης.

Εμφανισιακά η μόνη διαφορά με την αυθεντική Lancia Delta Integrale εντοπίζεται στην απουσία των πίσω θυρών, ενώ οι μεγαλύτερες αλλαγές βρίσκονται στην καμπίνα του αυτοκινήτου, που είναι εντελώς νέα.

Χαρακτηριστικά, ο Amos τονίζει ότι το νέο εσωτερικό θα αντλεί έμπνευση από την Delta S4. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει “απλές” Delta Integrale 16v ως ” δωρητές”, αντί για τις σπανιότερες Evoluzione,