Με τους κανονισμούς που θα διέπουν την Formula 1 από το 2021 να μην έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, πολλές εταιρίες έδειξαν αρχικά το ενδιαφέρον τους. Σκοπός των νέων κανονισμών από την FIA είναι η προσέλκυση νέων εταιρειών στο άθλημα, κάτι που αφορά και τους κατασκευαστές κινητήρων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Aston Martin είχε δηλώσει ότι θα κάνει μια αναδιοργάνωση εν όψει 2021.

Φαίνεται, όμως, ότι δεν θα αλλάξει τίποτα, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους την είσοδο νέου κατασκευαστή στην Formula 1 το 2021, κάτι που πιστεύει και ο ίδιος ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt. Γι’αυτό τον λόγο έχουν καθυστερήσει αρκετά οι ανακοινώσεις των νέων κανονισμών, αφού ο Todt, θέλει να διασφαλίσει την ύπαρξη τουλάχιστον τεσσάρων κατασκευαστών, δηλώνοντας:

Υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος από έναν, ο οποίος μας είπε ότι δεν είναι σε θέση να εμπλακεί το 2021 αλλά είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ξέρουμε τους κανονισμούς, γιατί μπορεί να υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον στο μέλλον. Η προτεραιότητα μου είναι να κρατήσω τους τέσσερις κατασκευαστές. Αλλά τι θα γίνει με αυτούς; Τι θα γίνει με όλα αυτά που έχουν επενδύσει τόσα χρόνια και τους πούμε, αλλάζουμε τελείως τους κανονισμούς γιατί ίσως έρθουν ένας ή δύο κατασκευαστές; Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν έγινε επανάσταση στους κανονισμούς των κινητήρων.

Και συνεχίζοντας, ο Todt επανέλαβε ότι οι κανονισμοί που έχει η Formula 1 για τα powerunit, κάτι που δεν ισχύει σε κάποια άλλη μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δεν δίνουν κίνητρο σε νέους κατασκευαστές να εμπλακούν στον θεσμό:

Ήμουν πάντα απαισιόδοξος με τους συγκεκριμένους κανονισμούς που έχουμε στην F1, θα μπορούσαμε να έχουμε παραπάνω από τέσσερις κατασκευαστές. Προσωπικά νιώθω ότι είναι ένα μεγάλο επίτευγμα που έχουμε τέσσερις κατασκευαστές κινητήρων για 10 ομάδες – αντιστοιχεί σε 2,5 ανά κατασκευαστή. Ήμουν πολύ σκεπτικός. Γι’αυτό σκέφτηκα το ενδεχόμενο να είχαμε κοινούς κανονισμούς και με άλλα πρωταθλήματα γιατί θα έδινε κίνητρο και σε άλλους κατασκευαστές, αν μπορείς να έχεις 7 με 10 πελάτες, που να μπορούν να αγοράσουν την μονάδα ισχύος σου. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί.