Η Bugatti δεν ανακοίνωσε ποτέ την τελική ταχύτητα που μπορεί να πιάσει η Chiron. Με πολλούς να πιστεύουν πως μπορεί να πιάσει ταχύτητες μεγαλύτερες των 482 χλμ/ώρα (300 μίλια/ώρα), ο CEO της εταιρίας δήλωσε πως η Chiron μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα 420 χλμ/ώρα, όσο είναι δηλαδή η τελική ταχύτητα του μοντέλου παραγωγής, η οποία περιορίζεται ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με τον Stefan Winkelmann:

Νομίζω πως η Chiron μπορεί εύκολα να πιάσει τα 440-450 χλμ/ώρα. Δεν έχουμε κάνει κάποια δοκιμή μέχρι σήμερα και δεν νομίζω πως θα κάνουμε, μιας και πλέον δεν εστιάζουμε στην απόλυτη τελική ταχύτητα, αλλά στον χειρισμό και στην απόδοση εντός πίστας. Γι’αυτό και η Divo έχει τελική ταχύτητα “μόλις” 380 χλμ/ώρα.

Η τελική ταχύτητα είναι μόνο ένα κομμάτι από το κέικ των επιδόσεων, αλλά όταν στοχεύεις μόνο σε αυτή, έχεις μειονεκτήματα σε άλλους τομείς. Αν θέλεις να παράγεις μεγαλύτερη πλευρική επιτάχυνση, τότε πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς στη διαμήκη επιτάχυνση, όπως επιλέξαμε να κάνουμε στην Divo, μια επιλογή που θεωρώ πως ήταν η σωστή.

Η απόλυτη τελική ταχύτητα δεν βρίσκεται στην ατζέντα μας αυτή τη στιγμή.

 • Akis-F1 FAN

  Η τελική είναι θέμα ελαστικών πλέον. Αν άντεχαν τα ελαστικά υπάρχουν αυτοκίνητα που και 500 χτυπούσαν.

 • xtra

  οσα δεν φτανει η αλεπου…

  Σε αυτα τα λεφτα , απλα τα θελεις ΟΛΑ

 • και 500 να πιανει….οπως εχουμε δει ειναι αχρηστα !!!!
  σε κανονικες συνθηκες δεν μπορεις να τα πιασεις !!!!
  απλα ειναι για να εχεις να λες !!!! :-D

  • SkidRAW

   ακριβως..τι 400 τι 500, εδω βλεπουμε οτι για να τα πιασουνε μαζευονται ολοκληρα επιτελεια, κλεινουν δρομους και κανουν και τον σταυρο τους πριν ξεκινησουν. πλακα εχει να τα βλεπεις, αλλα ως εκει, ουτε ενας δεν προκειται να επιχειρησει κατι τετοιο μονος του. 300-320 ειναι υπεραρκετα! :-P :-P

  • o αλλος με την veyron…προσπαθουσε κανα 2 χρονια να πιασει αν θυμαμαι καλα τα 380 !!!!! :-P