To ενιαίο πρωτάθλημα Jaguar I-Pace eTrophy ξεκινά τον Δεκέμβριο

Σχετικά άρθρα

Το ενιαίο πρωτάθλημα eTrophy με τα Jaguar I-Pace θα ξεκινήσει ως υποστηρικτικό της Formula E, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στις 15 Δεκεμβρίου, στο Ad Diriyah, στη Σαουδική Αραβία και ο τελευταίος στις 15 Ιουλίου του 2019.

Συνολικά 20 Jaguar I-Pace eTrophy θα συμμετέχουν και θα τρέχουν στις διαδρομές σε Hong Kong, Παρίσι, Sao Paolo και Νέα Υόρκη. Κάθε αγώνας θα διαρκεί 25 λεπτά, συν ένα τελευταίος γύρος και το βραβείο για τον νικητή υπερβαίνει τις €550.000. Κάθε αγώνας θα φιλοξενεί έναν διάσημο οδηγό, τόσο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα αγωνιστικά είναι δημιουργίας SVO (Special Vehicle Operations) και τα αναλυτικά τους χαρακτηριστικά θα γίνουν γνωστά λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Να θυμίσω, όμως, ότι η έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ανά άξονα, συνολικής απόδοσης 400 ίππων και 696 Nm ροπής και μια μπαταρία 90 kWh.

Οι συστοιχίες των μπαταριών είναι τοποθετημένες χαμηλά και ανάμεσα στους δύο άξονες, κάτι που χαμηλώνει το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου, ενώ διαθέτει ίση κατανομή των μαζών (50:50) ανάμεσα στους δύο άξονες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...