Την τρίτη συνεχόμενη νίκη και την τέταρτη συνολικά στο πρωτάθλημα πανηγύρισε το μεσημέρι ο Rene Rast και η Audi, με τη σειρά της, έκανε το “1-2-3″ στην πίστα του Spielberg στην Αυστρία έπειτα από έναν δραματικό αγώνα, ιδίως στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, για να φτάσει στη σημερινή νίκη ο γερμανός πρωταθλητής, έπρεπε στον τελευταίο γύρο, ο πρωτοπόρος, μέχρι εκείνη τη στιγμή του αγώνα, Daniel Juncadella, να δεχθεί ποινή διέλευσης από τα pits λόγω του γεγονότος ότι επιτάχυνε πιο γρήγορα κατά τη διάρκεια της επανεκκίνησης. Επειδή δεν προλάβαινε, ούτως ή άλλως να εκτίσει την ποινή του, αυτή μετατράπηκε σε επιπρόσθετα 30” στην κατάταξη, και έτσι ο Ισπανός έπεσε στην 14η θέση. Rockenfeller και Müller, οι οδηγοί της Audi που βρίσκονταν μπροστά από τον Rast στον τελευταίο γύρο, άφησαν τον Γερμανό να περάσει μπροστά- ο πρώτος ίσως το έκανε πιο επιδεικτικά στην τελευταία στροφή-κι έτσι, ο πρωταθλητής είδε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού.

Προς τιμήν του, ο Rast δήλωσε στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα, ότι αισθάνεται χαρούμενος για την νίκη, αλλά, στην πραγματικότητα, δεν είναι αυτός ο αληθινός νικητής, αλλά ο Juncadella. Ο Rockenfeller στάθηκε στον πολύ καλό και δίκαιο αγώνα του Ισπανού, οι δυο τους είχαν αρκετές μάχες για την πρωτοπορία, και ανέφερε σχετικά, ότι ο οδηγός της Mercedes ήταν ο ηθικός νικητής σήμερα. Αμφότεροι Rockenfeller και Müller παραδέχθηκαν ότι άφησαν τον Rast να περάσει μπροστά γιατί αυτός είναι η μοναδική ελπίδα της Audi για έναν τίτλο φέτος, δηλαδή, να σώσει μια διαφαινόμενη μέτρια χρονιά για την εταιρεία από το Ingolstadt, όπως έχει δείξει με την ολοκλήρωση 17 αγώνων.

Με την τέταρτη θέση και τους 12 βαθμούς που δίνει αυτή, ο Paul di Resta πέρασε μπροστά στη βαθμολογία τον Gary Paffett, αφού ο αγώνας του τελευταίου πρακτικά τελείωσε στον πρώτο γύρο, και στη σύγκρουση που είχε με άλλους οδηγούς, “τραυμάτισε” την C 63 DTM με αποτέλεσμα να μείνει πίσω αισθητά σε ρυθμό, αλλά να σώσει τα προσχήματα με τον ένα βαθμό της δέκατης θέσης. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Jamie Green, Lucas Auer, Marco Wittmann, Philipp Eng, Augusto Farfus.

Ο αυριανός αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 14.30 ώρα Ελλάδος. Τα αναλυτικά αποτελέσματα και τη βαθμολογία μπορείς να δεις εδώ κι εδώ.