BMW, Mercedes, Porsche, και VW σταματούν πωλήσεις plug-in υβριδικών λόγω WTLP

Σχετικά άρθρα

Τα αυτοκίνητα που παράγονται από την 1η Σεπτεμβρίου πρέπει να συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς WLTP για τις εκπομπές ρύπων και αυτό έχει φέρει αναστάτωση σε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες τόσο για βενζινοκίνητα μοντέλα, όσο και για πετρελαιοκίνητα.

Τελευταία “θύματα” του WLTP είναι μερικά plug-in υβριδικά μοντέλα των BMW, Mercedes-Benz, Porsche, και VW και πιο συγκεκριμένα όσα PHEV μοντέλα εκπέμπουν πάνω από 50 γρ. CO2 ανά χλμ.

Αυτό σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι πιθανό να χάσουν τα φορολογικά οφέλη που προσφέρονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ακυρώνοντας το σκοπό της κατοχής ενός υβριδικού οχήματος.

Ακόμα, η VW αναγκάζεται να σταματήσει τις πωλήσεις του Passat GTE και του Golf GTE. Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε για τα plug-in υβριδικά μοντέλα της VW:

Υπάρχει μια συμφόρηση με τις δοκιμές με το WLTP. Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στα μοντέλα με μεγαλύτερο όγκο, δηλαδή στα βενζινοκίνητα και στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

Ομοίως, η Porsche σταμάτησε τις πωλήσεις για τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Panamera και Cayenne και εκπρόσωπός της δήλωσε ότι η εταιρία δεν θα ξεκινήσει να παίρνει πάλι παραγγελίες μέχρι να συμμορφωθούν τα αυτοκίνητα, με τον χρόνος να μην έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...