Η Volkswagen τον περασμένο Απρίλιο ολοκλήρωσε τις εργασίες αποκατάστασης του Golf με τους δύο κινητήρες που συμμετείχε στο Pikes Peak International Hill Climb του 1987, κάνοντας το πάλ πλήρως λειτουργικό. Στο ακόλουθο video θα δεις και θα ακούσεις το αυτοκίνητο σε δράση, μιας και η VW το πήγε στο Eifel Rallye Festival.

https://youtu.be/fvhXgDsjp58https://youtu.be/fvhXgDsjp58

Το Golf είχε εξελιχθεί σε μόλις έξι μήνες και στον αγώνα είχε τρέξει ο Jochi Kleint. Στις δοκιμές του αγώνα το Golf είχε σημειώσει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, παρότι χρησιμοποιούσε μόνο έναν από τους δύο κινητήρες του αυτοκινήτου. Κατά τον αγώνα, και λίγες στροφές πριν από τη γραμμή τερματισμού εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος.

Σύμφωνα με την Volkswagen το αγωνιστικό ζυγίζει μόλις 1.020 κιλά, με τους δύο 1.800άρηδες turbo κινητήρες να προέρχονται από το Golf II GTI 16 V. Η συνολική τους απόδοση έφτανε τα 652 άλογα και κάθε ένας είχε το δικό του κιβώτιο ταχυτήτων της Hewland, κάτι που σημαίνει ότι το αγωνιστικό μπορούσε να είναι μπροστοκίνητο, πισωκίνητο ή και τετρακίνητο.

Για την αποκατάσταση του, η Volkswagen θέλησε να κρατήσει το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν κοντά στο πρωτότυπο. Οι κινητήρες, όμως, δεν επανήλθαν στην μέγιστη δυναμική τους, καθώς η ομάδα τόνισε ότι αν το έκαναν αυτό, το αυτοκίνητο θα ήταν μη οδηγήσιμο και ασταθές. Έτσι, ο κάθε ένας αποδίδει περίπου 240 με 260 άλογα.