Πριν λίγες ημέρες, η Volkswagen παρουσίασε το ηλεκτρικό αγωνιστικό πρωτότυπο, με το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή της στην διάσημη αμερικάνικη ανάβαση μετά από 31 χρόνια. Τελευταία φορά που έτρεξε στο Pikes Peak International Hill Climb ήταν το 1987 με ένα Golf το οποίο διέθετε δύο κινητήρες.

Γιορτάζοντας την επιστροφή της, η γερμανική εταιρία ανακατασκεύασε το συγκεκριμένο αγωνιστικό και είναι και πάλι πλήρως λειτουργικό. Το Golf είχε εξελιχθεί σε μόλις έξι μήνες και στον αγώνα είχε τρέξει ο Jochi Kleint. Στις δοκιμές του αγώνα το Golf είχε σημειώσει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, παρότι χρησιμοποιούσε μόνο έναν από τους δύο κινητήρες του αυτοκινήτου. Κατά τον αγώνα, και λίγες στροφές πριν από τη γραμμή τερματισμού εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος.

Σύμφωνα με την Volkswagen το αγωνιστικό ζυγίζει μόλις 1.020 κιλά, με τους δύο 1.800άρηδες turbo κινητήρες να προέρχονται από το Golf II GTI 16 V. Η συνολική τους απόδοση έφτανε τα 652 άλογα και κάθε ένας είχε το δικό του κιβώτιο ταχυτήτων της Hewland, κάτι που σημαίνει ότι το αγωνιστικό μπορούσε να είναι μπροστοκίνητο, πισωκίνητο ή και τετρακίνητο.

Για την αποκατάσταση του, η Volkswagen θέλησε να κρατήσει το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν κοντά στο πρωτότυπο. Οι κινητήρες, όμως, δεν επανήλθαν στην μέγιστη δυναμική τους, καθώς η ομάδα τόνισε ότι αν το έκαναν αυτό, το αυτοκίνητο θα ήταν μη οδηγίσιμο και ασταθές. Έτσι, ο κάθε ενας αποδίδει περίπου 240 με 260 άλογα.