Infiniti Project Black S Prototype με ERS προερχόμενο από την Formula 1

Σχετικά άρθρα

Την επόμενη εβδομάδα η Infiniti στην έκθεση του Παρισιού θα παρουσιάσει την εξέλιξη του Q60 Project Black S concept που είχε παρουσιαστεί το 2017. Το Project Black S prototype διαθέτει ένα αναβαθμισμένο powertrain και απεικονίζει την δέσμευση της εταιρίας για την ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων κινητήρων υψηλής απόδοσης.

Το Project Black S prototype συνδυάζει τον 3,0-λίτρο V6 VR30 twin-turbo κινητήρα που διαθέτει ERS παρόμοιας τεχνολογίας με αυτά που συναντάμε στα μονοθέσια της Formula 1. Συνδυαστικά το powertrain αποδίδει 571 άλογα, 64 περισσότερα από όσα απέδιδε το Q60 Project Black S concept του 2017. Το Project Black S χρησιμοποιεί τρεις MGU (motor generator unit), μια MGU-K μονάδα που μετατρέπει την ενέργεια κατά το φρενάρισμα σε ηλεκτρισμό και δύο MGU-H μονάδες που μετατρέπουν την θερμική ενέργεια των καυσαερίων σε ηλεκτρισμό.

Το Infiniti Project Black S Prototype μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα και αποτελεί ουσιαστικά την έκδοση προ-παραγωγής του μοντέλου, με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας ERS να συλλέγει ενέργεια τόσο από το turbo, όσο και από το φρενάρισμα, προσθέτοντας δύναμη και ροπή, βελτιώνοντας την επιτάχυνση του αυτοκινήτου. Η εξάτμιση του V6 twin-turbo 3,0-λίτρων κινητήρα θα είναι από τιτάνιο, με το αυτοκίνητο να κάνει εκτεταμένη χρήση carbon.

Η Infiniti σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της από το 2021, χρησιμοποιώντας ως βάση το Q Inspiration Concept.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Infiniti QX80

Η Infiniti παρουσιάζει το νέο QX80, με το μεγάλο SUV να αντλεί στοιχεία από το QX Monograph concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο. Κίνηση...

Η teasάρει το Infiniti Vision QE Concept

Η Infiniti έδωσε στη δημοσιότητα 2 teasers φωτογραφίες του Vision QE Concept, του πρωτότυπου που θα βασίζεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Πρόκειται...