Εκεί που όλοι περιμέναμε τη νέα γενιά του Clio να παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού, που άνοιξε σήμερα τις πύλες της, η Renault ανακοίνωσε ότι τα επίσημα αποκαλυπτήρια του θα γίνουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της γαλλικής εταιρίας, Laurens van Den Acker, τονίζοντας:

Η σχεδίαση του έχει τελειώσει. Θα παρουσιαστεί στις αρχές του επόμενου έτους. Θα είναι υπέροχο. Πρέπει να είναι. Θα είναι το καλύτερο Clio που έχουμε κάνει ποτέ.

Το νέο Clio θα βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη έκδοση της πλατφόρμας CMF-B και κίνηση θα παίρνει από τον υβριδικό 1,5 dci μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 48V που λειτουργεί ως γεννήτρια για να φορτίζει τις μπαταρίες και δεν μπορεί να κινεί μόνο του το αυτοκίνητο. Επίσης θα προσφέρεται με τον turbo 0,9-λίτρων και με τον 1,3-λίτρων turbo κινητήρα. Επιπλέον το νέο Clio θα αποκτήσει κάποια μια σειρά από τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου Eolab που θα το βοηθήσουν να μειώσει και άλλο τους ρύπους.

Σχεδιαστικά θα δανείζεται στοιχεία από το νέο Megane και στο εσωτερικό του νέου Clio θα υπάρχουν καλύτερης ποιότητας υλικά, μια μεγάλη οθόνη αφής με απτική ανάδραση, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών (gesture control). Σε ότι αφορά τις ημι-αυτόνομες τεχνολογίες, αυτές θα είναι επιπέδου 2 κάτι που θα δίνουν τη δυνατότητα στο μοντέλο να φρενάρει, να επιταχύνει και να στρίβει μόνο του σε συνθήκες κίνησης, αλλά θα απαιτείται από τον οδηγό να έχει επαφή με το τιμόνι.