Μετά την Taycan, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche θα είναι η έκδοση παραγωγής του Mission E Cross Turismo concept.

Η γερμανική εταιρία δήλωσε πως το εποπτικό συμβούλιο της έδωσε χθες το πράσινο φως ώστε το Mission E Cross Turismo να περάσει στη παραγωγή, γι’αυτό και θα προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον 300 υπαλλήλων στα κεντρικά της στο Zuffenhausen. Να σημειωθεί πως η Porsche θα επενδύσει περισσότερα από 6 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2022.

Το Porsche Mission E Cross Turismo concept παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2018 και έχει μήκος 4,95 μέτρα, είναι τετρακίνητο και διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν 600 άλογα. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει τα λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 12 χλμ, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 250 χλμ/ώρα.

Φορά αερανάρτηση που μεταβάλει την απόσταση από το έδαφος κατά 5 εκατοστά, βασίζεται στην 800-volt αρχιτεκτονική της Porsche, κάτι που σημαίνει πως υποστηρίζει ταχυφόρτιση. Πόσο γρήγορη είναι αυτή; Αρκεί να σου αναφέρω, πως σύμφωνα με την Porsche, μόλις 4 λεπτά φόρτισης, δίνουν αυτονομία 100 χλμ στην μπαταρία, ή 400 χλμ σε 15 λεπτά.