Skoda Scala. Οι πρώτες spy φωτογραφίες και λεπτομέρειες

Σχετικά άρθρα

Η Skoda έδωσε η ίδια τις πρώτες spy φωτογραφίες του Scala, του νέου hatchback μοντέλου που θα αντικαταστήσει το Rapid και θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019.

Το μοντέλο πλέον θα προσφέρεται αποκλειστικά ως hatchaback, όντας ένας αντίπαλος του Golf. Θα κατασκευάζεται πάνω στην MQB A0 πλατφόρμα του VW Group και θα είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda στην Ευρώπη που αντί για λογότυπο στο πίσω μέρος, θα έχει γραμμένο το όνομα της Skoda.

Θα φέρει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Skoda που πρωτοείδαμε στο Vision RS concept τον περασμένο μήνα και μηχανικά θα προσφέρεται με 5 turbo κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, CNG, όλοι με άμεσο ψεκασμό, σύστημα start/stop, φίλτρο σωματιδίων και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Ανάμεσα στους κινητήρες συναντάμε τον τρικύλινδρο 1.000αρο και τον τετρακύλινδρο 1.500αρη απόδοσης από 90 έως 150 ίππων. Οι κινητήρες συνδυάζονται με 5-τάχυτο μηχανικό, 6-τάχυτο μηχανικό και 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με το Skoda Scala να μπορεί να εξοπλιστεί με ενεργή ανάρτηση, LED φωτιστικά σώματα μπροστά-πίσω καθώς και με πολλά ενεργητικά και παθητικά συστήματα ασφαλείας.

Το μήκος του Scala φτάνει τα 4.362 mm, το πλάτος τα 1.793 mm, το μεταξόνιο τα 2.649 mm και το ύψος τα 1.471 mm. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 457 λίτρα που μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μπορεί να φτάσει έως τα 1.410 λίτρα.

Στο εσωτερικό συναντάμε μια οθόνη 9,2″ (διαθέσιμη και σε 10,25″), ομπρέλα στην πόρτα του οδηγού, ηλεκτρικά ελεγχόμενη πόρτα πορτμπαγκάζ, ενώ η Skoda εξοπλίζει το μοντέλο με ξύστρα πάγου στην τάπα του ρεζερβουάρ και με ηλεκτρικά ελεγχόμενο κοτσαδόρο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...

Ξεκίνησε η παραγωγή του Skoda Octavia facelift

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Skoda παρουσίασε το facelift του Octavia και σήμερα η τσέχικη εταιρία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η παραγωγή του best...

Skoda Epiq concept

Η Skoda παρουσίασε σήμερα το Epiq concept, ένα πρωτότυπο αστικό SUV που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει...