Επίσημο: Volkswagen T-Cross

Σχετικά άρθρα

H Volkswagen πραγματοποίησε πριν λίγα λεπτά την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου T-Cross ταυτόχρονα στο Άμστερνταμ, τη Σαγκάη και το Σάο Πάολο. Με το νέο της μοντέλο, η Volkswagen διευρύνει προς τα κάτω τη γκάμα των SUV της, και προστίθεται στα T-Roc, Tiguan, και Touareg. To νέο T-Cross, το πρώτο αστικό SUV της εταιρείας, αποτελεί πρακτικά την crossover έκδοση του Polo (και αδερφάκι του Seat Arona), και τοποθετείται κάτω από το T-Roc.

Παγκόσμιο προϊόν

Η τιμή του T-Cross ξεκινάει στην Γερμανία από τα €17.975, με το μοντέλο να αποτελεί παγκόσμιο προϊόν, καθώς θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Χαρακτηρίζεται με το συνδυασμό στυλ, πρακτικότητας, ευελιξίας, συνδεσιμότητας και οικονομίας, με την γερμανική εταιρία να αναφέρει ότι είναι ένας ιδανικός σύντροφος στην καθημερινή ζωή.

Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός του είναι αρκετά σπορ, με την Volkswagen να δηλώνει ότι η παρουσία του μοντέλου εκπλήσσει. Αντλεί πολλά στοιχεία από το T-Cross Breeze concept, και βασίζεται πάνω στην MQB A0 πλατφόρμα. Το μήκος του T-Cross αγγίζει τα 4.107 χλστ., το ύψος 1.558 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.560 χλστ. Το μεταξόνιο του φτάνει τα 2,56 μέτρα, ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του Polo που φτάνει τα 2.548 χιλιοστά και μικρότερο από αυτό του T-Roc (2.604 χιλιοστά) και του Golf (2.620 χιλιοστά), ενώ το μήκος του Polo είναι 4.053 χλστ. και το ύψος 1.461 χλστ..

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό συναντάμε μεταξύ άλλων ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη 8″, τέσσερις θύρες USB, σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων και νέας σχεδίασης τιμόνι. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με μια μεγάλη γκάμα συστημάτων ασφαλείας, όπως τα Front Assist, Lane Assist, Blind Spot Monitor και Rear Traffic Alert.

Τέλος ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 385-455 λίτρα, καθώς η πίσω σειρά καθισμάτων σύρεται κατά 14 εκατοστά. Με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων, δημιουργείτε ένα επίπεδο χώρο φόρτωσης έως και 1.281 λίτρα αποθήκευσης.

Κινητήρες

Το T-Cross, θα προσφέρεται με τρεις TSI και έναν TDI. Έτσι, στην βάση υπάρχει ο 1.000αρη τρικύλινδρος των 95 και 115 ίππων και ακολουθεί ο 1.500αρης απόδοσης 150 ίππων. Από πλευράς diesel κινητήρων θα υπάρχει ο 1.600αρης TDI απόδοσης 95 ίππων. Όλοι οι κινητήρες θα μεταφέρουν τη κίνηση στον μπροστά άξονα, και πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6d-TEMP. Ανάλογα με τον κινητήρα, το αυτοκίνητο συνδυάζεται με χειροκίνητα κιβώτια πέντε ή έξι σχέσεων, ή με αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων.

Παραγωγή

Η παραγωγή του T-Cross θα γίνεται στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρίας στη Navarra της Ισπανίας, το ίδιο που συναρμολογείται και το Polo. Θα ξεκινήσει στα τέλη του 2018, με την Volkswagen να αναφέρει ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα αναβαθμιστεί, έτσι ώστε να αυξηθεί η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα του από τις 244.000 στις 350.000 αυτοκίνητα, επενδύοντας περίπου 1 δις ευρώ. Γι’αυτό η VW θα αυξήσει το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου κατά 10%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...