Την τελευταία φορά που είδαμε κάτι από την Hispano Suiza ήταν στην έκθεση της Γενεύης του 2010, αλλά το supercar δεν κατάφερε ποτέ να μπει στην παραγωγή. Αυτή ήταν η δεύτερη -αποτυχημένη- φορά τα τελευταία 20 χρόνια που η ιστορική ισπανική εταιρία προσπάθησε να κάνει κάτι, καθώς η πρώτη ήταν το 2000 με το HS21 Concept και το 2002 με την αγωνιστική του έκδοση το HS21 GTS.

Ερχόμενη στο σήμερα, η Hispano Suiza ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να επιστρέψει στο προσκήνιο, και αυτή τη φορά ακολουθώντας την τάση της εποχής, θα προσπαθήσει να το κάνει με ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Αυτό θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2019, με τον δισέγγονο του ενός εκ των δύο ιδρυτών, και σημερινό πρόεδρο της Hispano Suiza, Miguel Suque Mateu, να δηλώνει:

Το 1900, όταν ξεκίνησε η Hispano Suiza, κατασκεύασε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο, αλλά το πρωτότυπο δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή.

Τώρα, 119 χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 2019, η Hispano Suiza θα έχει το πρώτο της 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα προσφέρει υψηλές επιδόσεις και θα κατασκευάζεται στη Βαρκελώνη. Το όνειρο του προπάππου μου!

Η Hispano-Suiza Fabrica de Automoviles ιδρύθηκε το 1904 στη Βαρκελώνη από τον Ισπανό Damian Mateu και τον Ελβετό Marc Birkigt και έγινε γνωστή στις αρχές του περασμένου αιώνα για το έργο της στον τομέα των οπλικών συστημάτων και της αεροναυτικής.