Η Volkswagen θα παρουσιάσει το νέο δεκαετές πρόγραμμα της στις 16 Νοεμβρίου, και σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η γερμανική εταιρία εξετάζει σοβαρά τη μετατροπή των εργοστασίων της στις πόλεις Emden και Ανόβερο, στη Γερμανία, ώστε αυτά κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το VW Group σχεδιάζει την παραγωγή 10 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκίνητα που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα MEB, καθώς στοχεύει στην έναρξη της παγκόσμιας μαζικής παραγωγής προς το τέλος του 2022.

Επί του παρόντος, η VW κατασκευάζει στο Emden το Passat, αλλά η χαμηλή ζήτηση των αυτοκινήτων της κατηγορίας των sedan, αναγκάζει τη γερμανική εταιρία να αναθεωρήσει το μέλλον του εργοστασίου. Από την άλλη, στο εργοστάσιο του Ανόβερου η VW συναρμολογεί τα vans της, που περιλαμβάνουν και την ηλεκτρική έκδοση του Crafter, μαζί με το Amarok και το Tiguan. Να θυμίσω, η VW έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγής του ηλεκτρικού I.D. στο Zwickau, Γερμανία, τον Νοέμβριο του 2019.

Τέλος, η Handelsblatt αναφέρει πως η VW εξετάσει τα σχέδια της για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου για την Skoda, εκτός της Τσεχίας.