Πριν δύο μήνες στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, η Kia παρουσίασε το Telluride, και σήμερα γίνεται γνωστό ότι η Hyundai θα παρουσιάσει το “αδερφό” μοντέλο, το Palisade, στην έκθεση του Los Angeles. Αυτή ανοίγει τις πύλες της στις 28 Νοεμβρίου, με το Palisade να είναι το μεγαλύτερο SUV που θα έχει κατασκευάσει ποτέ η κορεάτικη εταιρία.

Σύμφωνα με την Hyundai, το Palisade στοχεύει σε οικογένειες, καθώς θα διαθέτει ένα πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών, καθώς και καθίσματα για έως και οκτώ άτομα. Ακόμα, θα γίνεται χρήση υλικών υψηλής ποιότητας, διαισθητικές τεχνολογίες και ευφυή χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Ο σχεδιασμός του αντλεί στοιχεία από το Grandmaster HDC-2 Concept και θα υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της κορεατικής εταιρίας “Sensuous Sportiness”. Το Palisade αναμένεται να κατασκευάζεται πάνω σε μια μπροστοκίνητη πλατφόρμα, με τον κινητήρα να είναι τοποθετημένος στον εγκάρσιο άξονα, όπως ακριβώς και στο concept. Θα διαθέτει τo νέο σύστημα τετρακίνησης της Hyundai και Kia, HTRAC, το οποίο προορίζεται για οχήματα με μπροστινή κίνηση, το οποίο έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του στο νέο Santa Fe.

Μηχανικά, το Palisade αναμένεται να κινείται από έναν 3.3-λίτρων V6 κινητήρα, απόδοσης 294 ίππων και 341 Nm ροπής.