Η ADW Capital Management LLC κατέχει μετοχές της Fiat Chrysler Automobiles εδώ και πολλά χρόνια και έχει στείλει επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της FCA προκειμένου η εταιρία να αλλάξει όνομα και από Fiat Chrysler Automobiles να ονομαστεί JeepRAM.

Ο ιδρυτής της ADW, Adam Wyden αναφέρει πως παρότι η Fiat διαθέτει κορυφαίες μάρκες σε όλο τον κόσμο, τα κέρδη στα ταμεία τα φέρνουν οι Αμερικάνικες Jeep και RAM. Συγκεκριμένα, το 97% των κερδών της FCA για το τρίτο τρίμηνο του 2018 προήλθαν από τις Jeep και RAM, με τον Wyden να συμπληρώνει πως η αλλαγή του ονόματος της εταιρίας σε JeepRAM θα βοηθήσει στο να βελτιωθεί η εικόνα και το όνομά της.

Ο Wyden στην επιστολή του προτείνει την συνεργασία της Fiat με μια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία και να εστιάσει τις εμπορικές της δραστηριότητες στην Ευρώπη, ενώ θέλει την πώληση ή το spin-off των Alfa Romeo και Maserati. Τέλος προτείνει την συγχώνευση της FCA με μια άλλη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της Βόρειας Αμερικής, όπως η GM, προκειμένου να εξοικονομηθούν σημαντικά κόστη.

Να σημειωθεί πως η AWD δεν βρίσκεται ανάμεσα στους 100 μεγαλύτερους μετόχους της FCA και έτσι δεν έχει μεγάλη επιρροή στο διοικητικό συμβούλιο και στους άλλους μετόχους της εταιρίας. Μεγαλύτερος μέτοχος της FCA είναι η Exor NV, εταιρία της οικογένειας Ανιέλι, η οποία κατέχει ποσοστό άνω του 50% της εταιρίας, πράγμα που σημαίνει πως έχει “το πάνω χέρι” σε όποια απόφαση.