Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο CEO της VW, Herbert Diess, δήλωσε πως έχουν προχωρήσει στην αγορά μπαταριών για 50 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να κάνουν πραγματικότητα τον φιλόδοξο στόχο τους. Η VW συνεργάζεται με τις LG Chem, Samsung, CATL και SK Innovation, προκειμένου να τις παρέχουν τις μπαταρίες για τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020, με το I.D Neo να προσφέρει αυτονομία 400-600 χλμ, να κοστίζει όσο περίπου ένα diesel μοντέλο και να υποστηρίζει ταχυφόρτιση.

Ο Dies ρωτήθηκε και για το Dieselgate, λέγοντας πως είναι πολύ κοντά στο να αφήσουν μια καλή πίσω τους το σκάνδαλο. Μπορεί να υπάρχουν ακόμη νομικά ζητήματα παγκοσμίως, που θα χρειαστούν χρόνια για να τελεσιδικήσουν όπως είπε, αλλά η VW έχει επισκευάσει ή εξαγοράσει το 90% των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από το σκάνδαλο.

Τέλος είπε πως η VW θα συνεχίζει να κατασκευάζει diesel αυτοκίνητα, επειδή πολλές χώρες δεν διαθέτουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και από το γεγονός πως οι πετρελαιοκινητήρες εξακολουθούν να εκπέμπουν λιγότερο CO2 σε σχέση με τους κινητήρες βενζίνης.