Το σύστημα e-Power της Nissan κερδίζει βραβείο τεχνολογίας

Σχετικά άρθρα

Τον Οκτώβριο του 2017, η Nissan παρουσίασε στην έκθεση του Τόκιο το Serena e-Power, μια νέα έκδοση του δημοφιλούς minivan, που εφοδιάζεται με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης e-Power της Nissan. To σύστημα αυτό ονομάστηκε Τεχνολογία της Χρονιάς για το 2019 στην Ιαπωνία, από την μη κερδοσκοπική οργάνωση Automotive Researcher’s and Journalists’ Conference of Japan (RJC).

Το Serena είναι το δεύτερο μοντέλο της Nissan που εξοπλίστηκε με το e-Power τον περασμένο Φεβρουάριο, ακολουθώντας το Note e-Power., το οποίο λανσαρίστηκε στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο του 2016. Το σύστημα e-Power συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα που μεταδίδει την κίνηση στους τροχούς, με έναν βενζινοκινητήρα που φορτίζει την μπαταρία του οχήματος.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της διάθεσης περισσότερων ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο πλαίσιο του Nissan Intelligent Power, μιας εκ των πτυχών του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της Nissan για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Επειδή οι τροχοί κινούνται από το ηλεκτρικό μοτέρ, το σύστημα e-Power προσφέρει στον οδηγό την ισχυρή, ομαλή επιτάχυνση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος, με την απόδοση ροπής από το σύστημα να ξεπερνά εκείνη ενός μίνι βαν με κινητήρα 3,5-λίτρων. Ο κινητήρας βενζίνης που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη φόρτιση της μπαταρίας, λειτουργεί με μια σταθερή ταχύτητα για βέλτιστη απόδοση καυσίμου, επιτυγχάνοντας κατανάλωση 3,82 λίτρα/100 χλμ.

Από την έναρξη της κυκλοφορίας του στην Ιαπωνία, το 40% των αγοραστών του μοντέλου επέλεξε την έκδοση e-Power, ενώ με την λειτουργία e-Power Drive του αυτοκινήτου ο οδηγός μπορεί να επιταχύνει ή να επιβραδύνει χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού. Έτσι, ο οδηγός απαλλάσσεται από το σχετικό στρες, καθώς το πάτημα στο πεντάλ του φρένου μειώνεται κατά περίπου 70%.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Serena e-Power θα είναι διαθέσιμη και η τελευταία έκδοση του ProPILOT, της ημι-αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης της Nissan για χρήση σε αυτοκινητόδρομους. Το Serena e-Power πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία την άνοιξη του 2018.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Συνεργασία Nissan και Honda στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Nissan και η Honda ανακοίνωσαν σήμερα πως υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, βάσει του οποίου θα ξεκινήσουν μια μελέτη σκοπιμότητας στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των...
Autoblog.gr