Η αγωνιστική ομάδα ES Μotorsport ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross της FIA και για το λόγο αυτό εργάζεται σκληρά για την εξέλιξη του αγωνιστικού Skoda Fabia. Οι πρώτες δοκιμές του νέου αγωνιστικού έγιναν στην πίστα Bikernieki στη Ρίγα της Λετονίας.

Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο νικητής του rally Dakar, Nasser Al-Attiyah, καθώς και ο κορυφαίος Ολλανδός οδηγός rally Kevin Abbring, οι οποίοι με την εμπειρία τους έκαναν συγκρίσεις μεταξύ του νέου αυτοκινήτου και του ρυθμού των σημερινών ομάδων του World RX. Ο Abbring έκανε δοκιμές και σε ασφάλτινες ειδικές στην Τσεχία, καθώς δόθηκε έμφαση στα συστήματα ψύξης και φρένων.

Μέχρι στιγμής, έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 500 χιλιόμετρα δοκιμών, με την ομάδα να προετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα του 2019, που θα γίνει στη Yas Marina στο Αμπού Ντάμπι στις 5/6 Απριλίου του επόμενου έτους.

Η Fabia κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τον Thierry Viardot από τη Viason Sport και τον Ken Skidmore από την Autotek, με την λιθουανική ομάδα ES Μotorsport να μην έχει επιβεβαιώσει ακόμα ποιοι οδηγοί θα τρέξουν για αυτήν.