Με την Jaguar να έχει ξεκινήσει τις εργασίες ανάπτυξης της επόμενης γενιάς της F-Type, δημοσιεύματα από την Αγγλία αναφέρουν πως η Jaguar θα προσφέρει στην αγορά και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της F-Type.

Η νέα F-Type θα παρουσιαστεί το 2020 και θα κατασκευάζεται πάνω σε μια ανανεωμένη αλουμινένια πλατφόρμα η οποία θα είναι ελαφρύτερη από την τωρινή.

Το μοντέλο θα γίνει ένα 2+2 μοντέλο, έχοντας μεγαλύτερες διαστάσεις από τη τωρινή γενιά, ώστε να ανταγωνίζεται την Porsche 911. Τα πίσω καθίσματα ωστόσο θα είναι “διακοσμητικά”, με το μοντέλο να προσφέρεται τόσο σε coupe όσο και σε convertible εκδόσεις.

Εκτός από την ηλεκτρική έκδοση, το μοντέλο θα συνεχίσει να προσφέρεται και με βενζινοκινητήρες και έτσι θα εξοπλίζεται με τους Ingenium τετρακύλινδρους κινητήρες, αλλά και τον V8 twin-turbo 4,4-λίτρων της BMW, που θα αντικαταστήσει τον V8 5,0-λίτρων κομπρεσοράτο κινητήρα που θα καταργηθεί. Ο συγκεκριμένος κινητήρας της BMW θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα της Jaguar Land Rover, όπως τα επόμενα Range Rover, Range Rover Sport και Jaguar XJ.