Στις αρχές του μήνα κυκλοφόρησε η φήμη πως η επόμενη γενιά του Audi TT θα είναι πεντάπορτη, αλλά ο επικεφαλής επικοινωνίας της Audi, Peter Oberndorfer, σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε πως δεν θα υπάρξει πεντάπορτο TT στο μέλλον.

Όπως παραδέχτηκε, πριν μερικά χρόνια η Audi είχε στο μυαλό της ένα τέτοιο μοντέλο, γι’αυτό και είχε παρουσιάσει το TT Sportback το 2014, αλλά τα πλάνα πλέον έχουν αλλάξει και έτσι αυτό θα συνεχίσει να προσφέρεται στην επόμενη γενιά του σε coupe και roadster εκδόσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ένα S1 Sportback, έκανε σαφές να μην περιμένουμε ένα τέτοιο μοντέλο, μιας και η Audi κατά την ανάπτυξη του νέου A1 δεν είχε κατά νου μια γρήγορη έκδοση του. Όπως είπε “μια καυτή έκδοση του A1 δεν προβλέπεται σε αυτή τη πλατφόρμα”, και τα κόστη ανάπτυξής της πλατφόρμας ώστε να υποστηρίξει μια γρήγορη έκδοση είναι υψηλά. Το ίδιο είχε συμβεί στη προηγούμενη γενιά του S1, αλλά πλέον η γερμανική εταιρία έχει αποφασίσει να επενδύει χρήματα σε ηλεκτρικά και αυτόνομα, παρά στην hothatch έκδοση του νέου A1 που πιστεύει πως δεν θα κάνει τις αναμενόμενες πωλήσεις που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν το κόστος ανάπτυξης της.

Τέλος είπε πως μέσα στο 2019 θα παρουσιαστεί μια ακόμη έκδοση του A1. Ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι το Q1, οπότε η λογική λέει πως θα δούμε το A1 Allroad, μουλάρια δοκιμών του οποίου έχουν ήδη φωτογραφηθεί κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Nurburgring.