Με την BMW να έχει δώσει η ίδια καμουφλαρισμένες φωτογραφίες των νέων BMW X3 M και X4 M, συνεχίζονται οι δοκιμές της X3 M στο Nurburgring. Τα αυτοκίνητα θα φορούν έναν νέο 3,0-λιτρο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας με τεχνολογία M TwinPower Turbo και ιδιαίτερη ευστροφία, απόδοσης 450 ίππων.

Όπως συμβαίνει με όλα τα M μοντέλα της γερμανικής εταιρίας, λίγους μήνες μετά την παρουσίαση των X3 M και X4 M θα ακολουθήσει η Competition έκδοση τους. Και ενώ στα υπόλοιπα Μ μοντέλα της BMW η αύξηση της ιπποδύναμης στην Competition έκδοση είναι 20 με 25 άλογα, σύμφωνα όμως με τον Frank van Meel ο νέος κινητήρας των X3 M και X4 M έχει περισσότερα περιθώρια.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα η έκδοση Competition Package τους θα αποδίδει 500 άλογα, με το 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνουν σε λιγότερο από 5 δευτ., έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα, ηλεκτρονικά περιορισμένη. Το Competition Package θα έχει ακόμη σκληρότερη ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, πιο επιθετικές ρυθμίσεις στα συστήματα πρόσφυσης, ακόμη μεγαλύτερα φρένα και ζάντες 20″.

Τόσο η X3 M, όσο και η X4 Μ θα παρουσιαστούν προς τα τέλη του 2018, ενώ οι Competition Package εκδόσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους μερικούς μήνες αργότερα.