Μετά από μια σειρά διαρροών η Jeep παρουσίασε επίσημα το Gladiator στην έκθεση του Λος Άντζελες. Η pickup έκδοση του Wrangler περιγράφεται από την Jeep ως “το απόλυτο όχημα για κάθε εξωτερική περιπέτεια” και δεν έχουμε κανέναν λόγω να μην την πιστέψουμε.

1Πλατφόρμα

Διαθέτει body-on-frame πλαίσιο, διαφορετικό από αυτό του Wrangler, φέρει αλουμινένια πάνελ στις πόρτες, στο πλαίσιο του παρμπρίζ, στο καπό και στα μπροστινά φτερά, με την πίσω πόρτα να είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο.

Το pickup είναι μακρύτερο κατά 79 εκατοστά σε σχέση με το Wrangler, έχοντας μήκος 5.181 mm, με το μεταξόνιο του να είναι μεγαλύτερο κατά σχεδόν 50 εκατοστά και να φτάνει τα 3.480 mm. Η καρότσα έχει μήκος 152,4 εκατοστών, έχει ωφέλιμο φορτίο 726 κιλών και είναι κατασκευασμένη από χάλυβα.

2Κινητήρες

Το Gladiator θα προσφέρεται αρχικά με έναν κινητήρα. Τον 3,6-λίτρων V6 κινητήρας βενζίνης απόδοσης 285 ίππων με 353 Nm ροπής. Συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο μηχανικό, είτε με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αργότερα θα προστεθεί και ένας 3,0-λιτρος εξακύλινδρος turbodiesel απόδοσης 260 ίππων με 600 Nm ροπής που θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

3Συστήματα τετρακίνησης

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω των δύο προσφερόμενων συστημάτων τετρακίνησης. Τα Gladiator Sport και Gladiator Overland έχουν transfer case δύο ταχυτήτων με σχέση μετάδοσης 2.72:1, ενώ η έκδοση Gladiator Rubicon έχει το Rock-Trac 4×4 με 4LO αναλογία 4:1. Η Rubicon έκδοση διαθέτει επίσης βελτιωμένη ανάρτηση και ηλεκτρονικές αντιστρεπτικές.

Το Gladiator έχει γωνία προσέγγισης 43,6 μοίρες, γωνία διαφυγής 26 μοίρες και γωνία ράμπας 20,3 μοίρες, ενώ μπορεί να ρυμουλκήσει βάρος έως και 3.450 κιλά.

4Εσωτερικό

Το εσωτερικό συνδυάζει το αυθεντικό στυλ με βελτιωμένη ευελιξία, που προσφέρουν άνεση στους οδηγούς και στους επιβάτες. Υπάρχουν στρόγγυλοι αεραγωγοί, τριάκτινο τιμόνι και ψηφιακή οθόνη 3,5″ ή 7″ ανάμεσα στα όργανα του πίνακα οργάνων.

Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι καλύτερης ποιότητας, προσφέρονται υφασμάτινες και δερμάτινες επενδύσεις, προηγμένο ηχοσύστημα και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect με οθόνες μεγέθους 7″ και 8,4″, με συμβατότητα Android Auto και Apple CarPlay.