Επίσημο: Jeep Gladiator

Σχετικά άρθρα

Μετά από μια σειρά διαρροών η Jeep παρουσίασε επίσημα το Gladiator στην έκθεση του Λος Άντζελες. Η pickup έκδοση του Wrangler περιγράφεται από την Jeep ως “το απόλυτο όχημα για κάθε εξωτερική περιπέτεια” και δεν έχουμε κανέναν λόγω να μην την πιστέψουμε.

Πλατφόρμα

Διαθέτει body-on-frame πλαίσιο, διαφορετικό από αυτό του Wrangler, φέρει αλουμινένια πάνελ στις πόρτες, στο πλαίσιο του παρμπρίζ, στο καπό και στα μπροστινά φτερά, με την πίσω πόρτα να είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο.

Το pickup είναι μακρύτερο κατά 79 εκατοστά σε σχέση με το Wrangler, έχοντας μήκος 5.181 mm, με το μεταξόνιο του να είναι μεγαλύτερο κατά σχεδόν 50 εκατοστά και να φτάνει τα 3.480 mm. Η καρότσα έχει μήκος 152,4 εκατοστών, έχει ωφέλιμο φορτίο 726 κιλών και είναι κατασκευασμένη από χάλυβα.

Κινητήρες

Το Gladiator θα προσφέρεται αρχικά με έναν κινητήρα. Τον 3,6-λίτρων V6 κινητήρας βενζίνης απόδοσης 285 ίππων με 353 Nm ροπής. Συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο μηχανικό, είτε με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αργότερα θα προστεθεί και ένας 3,0-λιτρος εξακύλινδρος turbodiesel απόδοσης 260 ίππων με 600 Nm ροπής που θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Συστήματα τετρακίνησης

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω των δύο προσφερόμενων συστημάτων τετρακίνησης. Τα Gladiator Sport και Gladiator Overland έχουν transfer case δύο ταχυτήτων με σχέση μετάδοσης 2.72:1, ενώ η έκδοση Gladiator Rubicon έχει το Rock-Trac 4×4 με 4LO αναλογία 4:1. Η Rubicon έκδοση διαθέτει επίσης βελτιωμένη ανάρτηση και ηλεκτρονικές αντιστρεπτικές.

Το Gladiator έχει γωνία προσέγγισης 43,6 μοίρες, γωνία διαφυγής 26 μοίρες και γωνία ράμπας 20,3 μοίρες, ενώ μπορεί να ρυμουλκήσει βάρος έως και 3.450 κιλά.

Εσωτερικό

Το εσωτερικό συνδυάζει το αυθεντικό στυλ με βελτιωμένη ευελιξία, που προσφέρουν άνεση στους οδηγούς και στους επιβάτες. Υπάρχουν στρόγγυλοι αεραγωγοί, τριάκτινο τιμόνι και ψηφιακή οθόνη 3,5″ ή 7″ ανάμεσα στα όργανα του πίνακα οργάνων.

Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι καλύτερης ποιότητας, προσφέρονται υφασμάτινες και δερμάτινες επενδύσεις, προηγμένο ηχοσύστημα και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect με οθόνες μεγέθους 7″ και 8,4″, με συμβατότητα Android Auto και Apple CarPlay.

Πωλήσεις

Οι πωλήσεις του νέου Jeep Wrangler θα ξεκινήσουν στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2019, με το μοντέλο να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της FCA στο Τολέδο του Οχάιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 12.221 Jeep Cherokee

Η Jeep προχωρά στην ανάκληση 12.221 Cherokee στις ΗΠΑ, παραγωγής μεταξύ 21 Φεβρουαρίου 2022 και 6 Ιουνίου 2022, επειδή το ελατήριο στον μηχανισμό του...

Ανάκληση για 38.164 Chrysler, Jeep και Ram

Η Stellantis προχωρά στην ανάκληση 38.164 αυτοκινήτων της Chrysler, Jeep και Ram στις ΗΠΑ επειδή ενδέχεται η μονάδα ελέγχου της κολόνας τιμονιού να έχει...

Ο Luka Doncic έχει αυτό θηριώδες Jeep Gladiator Apocalypse Hellfire 6×6

Το αστέρι των Ντάλας Μάβερικς, ο 25-χρονος Σλοβένος Luka Doncic, χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του αυτό το Jeep Gladiator Apocalypse Hellfire 6x6. https://youtu.be/GfoOyCn01hw Η εμφάνισή του...