Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τα αποκαλυπτήρια του στην έκθεση του Los Angeles, βγήκε από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Jeep στο Toledo του Ohio, των Η.Π.Α., το πρώτο Gladiator.

Η αμερικάνικη εταιρία δεν έχει κάνει ακόμα γνωστό πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει το πρώτο της pickup στην Αμερική, ούτε την τιμή του. Αυτό που έχει ανακοινώσει, όμως, είναι ότι θα το φέρει επίσημα κάποια στιγμή μέσα και στην Ευρώπη, έστω και σε μικρές ποσότητες.

Να θυμίσω ότι το Gladiator διαθέτει body-on-frame πλαίσιο, διαφορετικό από αυτό του Wrangler, και φέρει αλουμινένια πάνελ στις πόρτες, στο πλαίσιο του παρμπρίζ, στο καπό και στα μπροστινά φτερά, με την πίσω πόρτα να είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο.

Από πλευράς κινητήρων, στην Αμερική το Gladiator θα προσφέρεται αρχικά με έναν κινητήρα. Τον 3,6-λίτρων V6 κινητήρας βενζίνης απόδοσης 285 ίππων με 353 Nm ροπής, που συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο μηχανικό, είτε με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Αργότερα θα προστεθεί και ένας 3,0-λιτρος εξακύλινδρος turbodiesel απόδοσης 260 ίππων με 600 Nm ροπής που θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.