Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου και λίγο πριν την έναρξη της έκθεσης του Los Angeles, η Jeep παρουσίασε επίσημα το Gladiator, την pickup έκδοση του Wrangler, με την αμερικάνικη εταιρία να περιγράφει το Gladiator ως “το απόλυτο όχημα για κάθε εξωτερική περιπέτεια”.

Οι πωλήσεις του νέου μοντέλου της Jeep θα ξεκινήσουν στις Η.Π.Α. το δεύτερο τρίμηνο του 2019, με το μοντέλο να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της FCA στο Τολέδο του Οχάιο. Αλλά τα νέα για τους Ευρωπαίους είναι καλά, καθώς από την έκθεση της Γενεύης ο επικεφαλής της Jeep Ευρώπης, Jeff Hines, αποκάλυψε ότι το pickup θα εισαχθεί επίσημα και στην ήπειρο μας, δηλώνοντας:

Το Gladiator θα έρθει στην Ευρώπη το πρώτο ή δεύτερο τρίμηνο του 2020. Δεν θα είναι μεγάλες οι πωλήσεις του, αλλά οι πελάτες μας αγαπούν την ιδέα να το φέρουμε.

Εκτός αυτού, ο Hines επιβεβαίωσε ότι τόσο το Wagoneer όσο και το Grand Wagoneer θα προστεθούν στην γκάμα της Jeep για την Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Να θυμίσω ότι το Gladiator διαθέτει body-on-frame πλαίσιο, διαφορετικό από αυτό του Wrangler, και φέρει αλουμινένια πάνελ στις πόρτες, στο πλαίσιο του παρμπρίζ, στο καπό και στα μπροστινά φτερά, με την πίσω πόρτα να είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Από πλευράς κινητήρων, στην Αμερική το Gladiator θα προσφέρεται αρχικά με έναν κινητήρα. Τον 3,6-λίτρων V6 κινητήρας βενζίνης απόδοσης 285 ίππων με 353 Nm ροπής, που συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο μηχανικό, είτε με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αργότερα θα προστεθεί και ένας 3,0-λιτρος εξακύλινδρος turbodiesel απόδοσης 260 ίππων με 600 Nm ροπής που θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

1Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Jeep Gladiator