Από το 5ετές πλάνο της FCA για την Jeep, που παρουσίασε ο όμιλος το 2018, είχε γίνει ξεκάθαρο ότι η αμερικάνικη εταιρία θέλει να επικεντρωθεί στην “ηλεκτροποίηση” της γκάμας της, και να προσφέρει υβριδικά σύνολα. Η Jeep μένει πιστή σε αυτό το πλάνο, και θα είναι μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες της FCA που θα “αγκαλιάσει” την ηλεκτροκίνηση, με το σύνολο της γκάμας της Jeep να έχει υβριδικές εκδόσεις μέχρι το 2022, καθώς ανάλογα με την αγορά, η εταιρία σχεδιάζει να προσφέρει plug-in υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας, Christian Meunier, όταν επιτευχθεί το παραπάνω, η Jeep θα είναι η πιο πράσινη εταιρία κατασκευής SUV μοντέλων στον κόσμο. Ο Meunier, πρόσθεσε ότι τα υβριδικά μοντέλα της Jeep θα είναι τα καλύτερα Jeep που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρία, λέγοντας ακόμα ότι αυτά θα είναι τα πιο ικανά και πιο γρήγορα μοντέλα στην ιστορία της μάρκας.

Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο θα είναι το Wrangler, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020 και θα παράγεται στο εργοστάσιο του Toledo στην Αμερική, με την FCA να έχει επενδύσει 160 εκατομμύρια για το λόγο αυτό. Το 2021 θα είναι πολύ σημαντική χρονιά για την Jeep, καθώς η εταιρία θα παρουσιάσει τις υβριδικές εκδόσεις των νέων Grand Cherokee, του Wagoneer και του Grand Wagoneer, με την παραγωγή αυτών να γίνεται στο Detroit και στο εργοστάσιο Warren Truck Assembly Plant, αντίστοιχα.

Συνολικά, η Jeep μέχρι το 2022 θα βγάλει στην αγορά 10 PHEV (plug-in υβριδικά) μοντέλα και τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Περίπου την ίδια περίοδο, η Jeep θα λανσάρει αυτόνομες τεχνολογίες επιπέδου 3, ενώ οι κινητήρες ντίζελ θα μειώνονται σταδιακά από τη γκάμα της μάρκας.