Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Skoda Scala

Σχετικά άρθρα

Απομένει ακριβώς μια εβδομάδα μέχρι τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Scala στο Τελ Αβίβ, και η Skoda μόλις έδωσε στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες του εσωτερικού του νέου hatchback μοντέλου της, που θα αντικαταστήσει το Rapid.

Το εσωτερικό του Scala είναι το πρώτο μοντέλο της τσέχικης εταιρίας που ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρίας, η οποία έχει την ταυτότητα του Δημήτρη Δαρκούδη. Η καμπίνα του Scala δανείζεται πολλά στοιχεία από το Vision X Concept, με τον Έλληνα σχεδιαστή προτού εργαστεί για λογαριασμό της Skoda από το 2011 έως και σήμερα, είχε εργαστεί από το 2003 έως και το 2009 στη Honda.

Όπως βλέπεις, στο εσωτερικό συναντάμε οθόνη 9,2″ (την μεγαλύτερη στην κατηγορία του), ενώ υπάρχει ομπρέλα στην πόρτα του οδηγού, ηλεκτρικά ελεγχόμενη πόρτα πορτμπαγκάζ. Ακόμα, η Skoda έχει χρησιμοποιήσει ποιοτικά υλικά και εξοπλίζει το μοντέλο με ξύστρα πάγου στην τάπα του ρεζερβουάρ και με ηλεκτρικά ελεγχόμενο κοτσαδόρο.

Το Scala θα είναι αντίπαλος του Golf και των άλλων μοντέλων της κατηγορίας του. Θα κατασκευάζεται πάνω στην MQB A0 πλατφόρμα του VW Group και θα είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda στην Ευρώπη που αντί για λογότυπο στο πίσω μέρος, θα έχει γραμμένο το όνομα της Skoda.

Θα φέρει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Skoda που πρωτοείδαμε στο Vision RS concept και μηχανικά θα προσφέρεται με 5 turbo κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, CNG, όλοι με άμεσο ψεκασμό, σύστημα start/stop, φίλτρο σωματιδίων και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Ανάμεσα στους κινητήρες συναντάμε τον τρικύλινδρο 1.000αρη και τον τετρακύλινδρο 1.500αρη απόδοσης από 90 έως 150 ίππων. Οι κινητήρες συνδυάζονται με 5-τάχυτο μηχανικό, 6-τάχυτο μηχανικό και 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με το Skoda Scala να μπορεί να εξοπλιστεί με ενεργή ανάρτηση, LED φωτιστικά σώματα μπροστά-πίσω καθώς και με πολλά ενεργητικά και παθητικά συστήματα ασφαλείας.

Το μήκος του Scala φτάνει τα 4.362 mm, το πλάτος τα 1.793 mm, το μεταξόνιο τα 2.649 mm και το ύψος τα 1.471 mm. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 457 λίτρα που μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μπορεί να φτάσει έως τα 1.410 λίτρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...