Η Toyota Gazoo Racing ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την διάρκεια του τελευταίου αγώνα του φετινού πρωταθλήματος Rallycross στο Killarney Raceway στο Cape Town, τα πληρώματα των τριών αγωνιστικών Hilux που θα τρέξουν στο Dakar, στις αρχές του 2019.

Στο πρώτο αυτοκίνητο θα βρεθούν οι Giniel de Villiers και Dirk von Zitzewitz, οι οποίοι είχαν κερδίσει τον πιο διάσημο αγώνα αντοχής το 2009, ενώ τα επόμενα χρόνια το πλήρωμα έχει κατακτήσει -πάντα με την Toyota- πέντε θέσεις στο podium.

Πίσω από το τιμόνι του δεύτερου αυτοκινήτου θα βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Nasser Al Attiyah, έχοντας δίπλα του τον Mathieu Baume. Το συγκεκριμένο πλήρωμα νίκησε για πέμπτη συνεχόμενη φορά το απαιτητικό Rally of Marocco, με ένα αγωνιστικό. Τέλος, το τρίτο αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο Bernhard ten Brinke, ο οποίος για το Dakar 2019 θα έχει δίπλα του τον Xavier Panseri.

Η ιαπωνική ομάδα αναφέρει ότι έχει εξελίξει περαιτέρω το αυτοκίνητο της, στον τομέα του κινητήρα και των αναρτήσεων, αλλά η μεγαλύτερη διαφορά για το 2019 είναι ο περιοριστής των 37 χλστ. στο σύστημα εισαγωγής.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Rally Dakar θα διεξαχθεί μονάχα σε μια χώρα, καθώς θα ξεκινήσει και θα τερματίσει στη Λίμα του Περού και δεν θα έχει διαδρομές σε Βολιβία και Αργεντινή. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο αγώνας έχει “περάσει” από 29 χώρες, 3 στην Ευρώπη, 5 στη Νότια Αμερική και 21 στην Αφρική.

Όσον αφορά τις συμμετοχές για τον αγώνα του 2019, αυτές φτάνουν τις 523 με τα πληρώματα να είναι από 54 χώρες. Πιο συγκεκριμένα στο Dakar 2019 θα συμμετάσχουν 188 μοτοσικλέτες και quads, 103 αυτοκίνητα και 44 φορτηγά.