Η Nissan επιβεβαίωσε τον σχεδιασμό παραγωγής του Nissan GT-R50 από την Italdesign, “ανοίγοντας” και επίσημα το βιβλίο παραγγελιών για περιορισμένη παραγωγή 50 αυτοκινήτων, και αρχική τιμή τα 990.000 ευρώ, προ φόρων και λοιπών προαιρετικών επιλογών.

Το εξωτερικό του αυτοκινήτου είναι σχεδόν αμετάβλητο από το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο στο Goodwood.

Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο στο χέρι και κίνηση παίρνει από τον V8 3,8-λίτρων biturbo κινητήρα απόδοσης 720 ίππων με 780 Nm ροπής. Αλλαγές έχει δεχτεί και το 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, υπάρχουν ισχυρότεροι άξονες, βελτιωμένη ανάρτηση Bilstein που ρυθμίζεται συνεχώς, εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo μπροστά και τετραπίστονες πίσω, ενώ τα ελαστικά είναι Michelin Pilot Super Sport.

Η αντίδραση από τους φίλους της Nissan σε όλο τον κόσμο, όπως και των δυνητικών αγοραστών του GT-R50, έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες μας.

Αυτά τα 50 αυτοκίνητα, τα οποία γιορτάζουν τα 50 χρόνια του GT-R καθώς και τα 50 χρόνια της Italdesign, είναι αφιερωμένα στην ηγετική θέση της Nissan στη μηχανολογία, όπως και στην πλούσια κληρονομιά των σπορ αυτοκινήτων που θα έρθουν στο μέλλον,

δήλωσε ο Bob Laishley, διευθυντής προγράμματος σπορ αυτοκινήτων παγκοσμίως για τη Nissan. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2019 και θα συνεχιστούν μέχρι το 2020.