Η Nissan επιδιώκει να απαγορεύσει την πρόσβαση του πρώην προέδρου της, Carlos Ghosn σε ένα διαμέρισμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μιας και θεωρεί πως ο πρώην πρόεδρος της, μετά τη σύλληψη και την απομάκρυνσή του από την εταιρεία για οικονομικές παραβιάσεις, μπορεί να προσπαθήσει να αφαιρέσει ή να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.

Ένα δικαστήριο της Βραζιλίας παραχώρησε στον Ghosn και στην οικογένειά του πρόσβαση στο ακίνητο, που ανήκει στη Nissan στη συνοικία Copacabana, αλλά η εταιρεία δήλωσε την Κυριακή ότι τώρα υπέβαλε αίτηση σε ανώτερο δικαστήριο για να ανατρέψει την απόφαση.

Η Nissan συνεργάζεται με τις αρχές για να διερευνήσει την παράνομη συμπεριφορά του πρώην προέδρου της και εργάζεται για να αποτρέψει την καταστροφή οποιωνδήποτε πιθανών στοιχείων που θα μπορούσαν να προκύψουν επιτρέποντας την πρόσβαση στις εν λόγω κατοικίες,

δήλωσε εκπρόσωπος της Nissan.

Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα υπάρχουν 3 χρηματοκιβώτια, στα οποία η Nissan δεν έχει πρόσβαση, ενώ εκεί υπάρχουν έπιπλα γνωστών σχεδιαστών, έργα τέχνης και ακριβά διακοσμητικά αντικείμενα.

Από την μεριά της η οικογένεια του Ghosn δηλώνει πως είναι πρόθυμη να πάει στο σπίτι υπό την επίβλεψη των αρχών προκειμένου να παραλάβει μονάχα τα προσωπικά αντικείμενά του.