Η Ford ανακοίνωσε ότι στο τέλος Αυγούστου του 2019 θα σταματήσει την παραγωγή συστημάτων μετάδοσης στο εργοστάσιο της στην πόλη Blanquefort, της Γαλλίας, καθώς απέρριψε μια συμφωνία διάσωσης του από τον προμηθευτή Punch Powerglide. Αυτό προκάλεσε την οργή του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας λόγω του κινδύνου απώλειας πολλών θέσεων εργασίας, με την γαλλική κυβέρνηση να είχε εκφράσει την αισιοδοξία το φθινόπωρο ότι το εργοστάσιο στη νοτιοδυτική Γαλλία και οι 850 εργαζόμενοι του θα σωθούν.

Στην ανακοίνωση της προς το συμβούλιο εργαζομένων, η Ford αναφέρει:

Παρά τις διεξοδικές και αυστηρές συνομιλίες τους τελευταίους εννέα μήνες και τις καλύτερες προσπάθειες και των δύο πλευρών, το σχέδιο που υπέβαλε ο δυνητικός αγοραστής παρουσιάζει σημαντικούς κινδύνους. Δεν πιστεύουμε ότι τα σχέδια του μελλοντικού αγοραστή προσφέρουν το επίπεδο ασφάλειας ή προστασίας ή περιορίζουν τον κίνδυνο ενδεχόμενων μελλοντικών απωλειών θέσεων εργασίας που θέλουμε για τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ότι η Punch Powerglide είναι αξιόπιστος και σοβαρός αγοραστής, για να δηλώσει σήμερα για την Ford:

Είμαι εξαγριωμένος, αρρωσταίνω με αυτή την απόφαση της οποίας η μόνη δικαιολογία για τη Ford είναι να αυξήσει τη μετοχή της στο χρηματιστήριο. Θέλω να επιτεθώ στη δειλία της Ford. Τις τελευταίες τρεις μέρες έψαχνα να μιλήσω μαζί τους και δεν είχαν το θάρρος να μιλήσουν τηλεφωνικά στον υπουργό οικονομικών και οικονομίας.