Η GM προσφέρει 2.700 θέσεις εργασίας στους 14.000 εργαζόμενους της που θα απολυθούν

Σχετικά άρθρα

Πριν μερικές εβδομάδες η GM ανακοίνωσε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει το κλείσιμο επτά εργοστασίων της, την απόλυση του 15% του προσωπικού τους -περίπου 14.000 άτομα- όπως επίσης και την κατάργηση 6 μοντέλων της.

Όπως καταλαβαίνεις η απόφαση αυτή της GM δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων από τους υπαλλήλους, μέχρι τους κυβερνήτες των Πολιτειών, μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ακόμη και από τον ίδιο τον Donald Trump ο οποίος απείλησε την GM, όχι μια, αλλά δύο φορές.

Η CEO της GM, Mary Barra σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ανακοίνωσε πως προσφέρει 2.700 θέσεις εργασίας. Όπως είπε, τα τέσσερα εργοστάσια της GM που θα κλείσουν στις ΗΠΑ απασχολούν 2.800 εργαζομένους την ώρα, με την GM να προσφέρει 2.700 θέσεις εργασίας σε άλλα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ, θέσεις που οι εργαζόμενοί της μπορούν να τις επιλέξουν.

Συγκεκριμένα πρόκειται για θέσεις στα εργοστάσια:

  • Bedford Casting Operations στο Bedford της Indiana
  • Bowling Green Assembly στο Bowling Green του Kentucky
  • Flint Assembly στο Flint του Michigan
  • Lansing Grand River Assembly στο Lansing του Michigan
  • Toledo Transmission Operations στο Toledo του Ohio
  • Spring Hill Manufacturing στο Spring Hill του Tennessee
  • Arlington Assembly στο Arlington του Texas

Σύμφωνα με την GM, ήδη 1.100 υπάλληλοι έχουν συμφωνήσει να πάνε σε κάποιο άλλο εργοστάσιο της, ενώ παράλληλα δηλώνει πως από τους 14.000 που θα χάσουν τη δουλειά τους, οι 1.200 μπορούν να βγούνε στη σύνταξη εάν το επιθυμούν.

Σε ότι αφορά το εργοστάσιο του Οντάριο του Καναδά. Αυτό απασχολεί 2.600 υπαλλήλους την ώρα, με την εταιρία να προσφέρει μονάχα 100 θέσεις εργασίας σε άλλες εγκαταστάσεις της στο Οντάριο και επιπλέον 300 θέσεις σε αντιπροσωπείες της στην επαρχία του Καναδά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...
Autoblog.gr