Δες όλες τις λεπτομέρειες του Hennessey VelociRaptor V8 των 758 ίππων

Σχετικά άρθρα

Η Hennessey Performance παρουσίασε τον περασμένο Οκτώβριο το ανανεωμένο VelociRaptor V8 και αφού το ανέβασε στο δυναμόμετρο προκειμένου να δει πόσα άλογα φτάνουν στους τροχούς, σήμερα βλέπουμε τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της εταιρίας, John Hennessey, να μας παρουσιάζει κάθε λεπτομέρεια του αμερικάνικου pickup, καθώς και να το οδηγεί.

Το αυτοκίνητο φορά έναν 5.0-λιτρο V8 κινητήρα της Ford που με την βοήθεια ενεός κομπρέσορα 2,9-λίτρων, η απόδοση του φτάνει τα 758 άλογα στον στρόφαλο. Πόσα από αυτά καταλήγουν στους τροχούς; 557 έδειξε το δυναμόμετρο, με 609 Nm ροπής.

Εκτός από τον κινητήρα, το αυτοκίνητο φοράει 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, την καλωδίωση και τον εγκέφαλο της Ford. Έτσι, για τα 0-96 χλμ/ώρα το βάρους 2,7 τόνων pickup χρειάζεται 4,1 δευτ., ενώ το 400άρι το κάνει σε 12,2 δευτ. με ταχύτητα εξόδου 185 χλμ/ώρα. Όλα αυτά για ένα αυτοκίνητο με αεροδυναμική “τούβλου”.

Ακόμα, το Hennessey VelociRaptor V8 φοράει 20άρες ζάντες, off-road ελαστικά BF Goodrich KM03 με διάμετρο 37 ίντσες, ενώ η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 6 ίντσες (15,24 εκατοστά). Τέλος, η εταιρία καλύπτει με εγγύηση 3 χρόνων ή 60.000 χλμ το βελτιωμένο F-150, στο οποίο τοποθετεί επίσης μαύρα διακοσμητικά, προστατευτικά στον μπροστά προφυλακτήρα με LED φώτα ημέρας, όπως επίσης και νέα εκτός δρόμου ανάρτηση.

Το Hennessey VelociRaptor V8 θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 100 αυτοκινήτων, με το κόστος του να ορίζεται στα 147.950 δολάρια, μαζί με το αυτοκίνητο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...