O Andreas Seidl νέος επικεφαλής της McLaren στην F1

Σχετικά άρθρα

Η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε μια πολύ σημαντική προσθήκη στο δυναμικό της, καθώς ο πρώην επικεφαλής της Porsche στο WEC, Andreas Seidl, αναλαμβάνει τον ρόλο του επικεφαλής της McLaren για την F1.

Ο Andreas Seidl χρεώνεται μεγάλο μερίδιο των επιτυχιών της γερμανικής εταιρίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής, καθώς ήταν διευθυντής της ομάδας από το 2015 ως το 2017. Με την αποχώρηση της Porsche από το WEC, o Seidl δεν είχε αναλάβει κάποιο πόστο και έτσι η προσέγγιση της McLaren φαίνεται να τον δελέασε.

Ο Seidl έχει βρεθεί και στο παρελθόν στην F1, και πιο συγκεκριμένα στη BMW Sauber μέχρι και το 2009. Για τη νέα του καριέρα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού δήλωσε σχετικά:

Αυτή είναι μεγάλη πρόκληση και ένα μεγάλο προνόμιο και είμαι προετοιμασμένος για αυτό. Είναι ξεχωριστό και σε εμπνέει το να έχεις την ευκαιρία να συνεισφέρεις στην κληρονομιά της McLaren. Η McLaren έχει το όραμα, την ηγεσία και την εμπειρία αλλά, πιο σημαντικό απ’ όλα, τους ανθρώπους για να επιστρέψει στην κορυφή και αυτός θα είναι ο στόχος μου.

Με την προσθήκη του Seidl στη McLaren, o αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Gil De Ferran, θα έχει περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με τις υπόλοιπες αγωνιστικές δραστηριότητες της εταιρίας, όπως τη συμμετοχή της στο Indy 500 τον Μάιο και το πρόγραμμα της 720S GT3.

Σχολιάζοντας τη πρόσληψη του Seidl, ο CEO της McLaren, Zak Brown, τόνισε:

Είμαστε πανευτυχείς που ο Andreas θα έρθει στη McLaren για να ηγηθεί του τεχνικού και λειτουργικού προγράμματός μας στην F1. Αυτή είναι μία σημαντική προσθήκη σε δύο επίπεδα.

Αρχικά, αυτή η κίνηση αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα στο πλάνο που έχουμε για την ανάκαμψη μας στην F1 και στην μακροπρόθεσμη αφοσίωση που έχουμε προς το σπορ. Έπειτα, το να υπάρχει μία ηγεσία στο πρόγραμμά μας στην F1 είναι βασικό κομμάτι της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της McLaren Racing, που στοχεύει στο να επεκταθεί και σε άλλες μορφές motorsport εν καιρώ. Ο Andreas είναι εξαιρετικά ικανός ηγέτης με επιτυχίες σε όσα έχει ασχοληθεί και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα