Πριν δύο μήνες, είδαμε τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης ενός καμουφλαρισμένου μουλαριού της έκδοσης παραγωγής του ηλεκτρικού Honda Urban EV, και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η ιαπωνική εταιρία θα έχει στο περίπτερό της στην έκθεση της Γενεύης μια έκδοση προπαραγωγής.

Το Urban EV Concept παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2017, και η Honda είχε ανακοινώσει ότι το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα ανοίξει το βιβλίο παραγγελιών του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου μπαταρίας μαζικής παραγωγής της Honda που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.

Η Honda συνηθίζει να παρουσιάζει μια έκδοση προπαραγωγής ένα χρόνο περίπου πριν από το λανσάρισμα του, κάτι που συμπίπτει με παλιότερη ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρίας που έλεγε ότι το αυτοκίνητο θα μπει στις αντιπροσωπείες της στις αρχές του 2020.

Η έκδοση παραγωγής του μοντέλου θα διατηρήσει ακέραιο τον ρετρό σχεδιασμό του πρωτοτύπου, και από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες του ηλεκτρικού hatchback μοντέλου είχαμε δει ότι αυτό διαθέτει κάμερες αντί για συμβατικούς καθρέφτες, όντας όμως πεντάθυρο, αντί για 3-θυρο που ήταν το concept.

Tο Honda Urban EV θα ενσωματώνει το σύστημα Power Manager Concept, που έχει σχεδιαστεί ώστε να αποθηκεύει ενέργεια πιο αποδοτικά και με αυτή να τροφοδοτεί είτε το σπίτι του ιδιοκτήτη, είτε να στέλνεται στο δίκτυο, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη του να βγάζει κέρδος.

Στο εσωτερικό, θα μπορούν να ταξιδέψουν με άνεση τέσσερις επιβάτες, με την κεντρική κονσόλα να είναι αρκετά φουτουριστική και τον κεντρικό καθρέφτη να ενσωματώνει τις εικόνες από τις εξωτερικές κάμερες.