Το hypercar της Mercedes-AMG είναι αναμφισβήτητα ένα από τα αυτοκίνητα που περιμένουμε με ανυπομονησία να παρουσιαστούν μέσα στο 2019, καθώς το buzz που έχει δημιουργήσει η χρήση τεχνολογίας προερχόμενη απευθείας από την F1 είναι μεγάλο.

Το Mercedes-AMG One είναι 9 μήνες πίσω στο χρονοδιάγραμμα, χωρίς ακόμα να έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές σε δημόσιους δρόμους, αλλά η εταιρία δηλώνει ότι οι πρώτοι του πελάτες θα βάλουν στο γκαράζ τους το νέο τους απόκτημα σε περίπου 18 μήνες από σήμερα.

Το αυτοκίνητο διαθέτει ενεργή αεροδυναμική, ενώ δανείζεται αρκετή τεχνολογία από το μονοθέσιο της Formula 1, όπως τo υβριδικό σύνολο κίνησης που αποτελείται από τον 1.600αρη turbo κινητήρας και το σύστημα ERS.

Ο κινητήρας θα περιορίζεται στις 11.000 σ.α.λ. και αναμένεται να αποδίδει περισσότερα από 1.000 άλογα, μαζί με τους ηλεκτροκινητήρες. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το Mercedes-AMG One θα επιταχύνει για το 0-200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 350 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας θα θέλει ανακατασκευή στις 50.000 χλμ.