Το περασμένο καλοκαίρι, η Volkswagen σημείωσε νέο απόλυτο ρεκόρ στο Pikes Peak, με το ηλεκτρικό αγωνιστικό I.D. R Pikes Peak να ολοκληρώνει την ανάβαση σε χρόνο 7 λεπτών και 57,148 δευτ. Μερικές εβδομάδες αργότερα, έκανε ρεκόρ ηλεκτρικού οχήματος και στην ανάβαση του Goodwood Festival of Speed και τώρα η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε επίσημα ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα πάει στο Nurburgring Nordschleife για να κάνει το ρεκόρ για ηλεκτρικό όχημα.

Το ρεκόρ του ταχύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο Nurburgring το έχει το Nio EP9, όπου τον Μάιο του 2017 είχε ολοκληρώσει έναν γύρο στην πίστα σε χρόνο 6:45.90, ενώ το ταχύτερο όχημα που έχει “γυρίσει” στην εν λόγω πίστα είναι η Porsche 919 Hybrid Evo, με χρόνο 5 λεπτών και 19,55 δευτ.

Sven Smeets, Volkswagen Motorsport

Ο επικεφαλής της Volkswagen Motorsport, Sven Smeets, δήλωσε σχετικά:

Ένα ρεκόρ γύρου στο Nordschleife είναι ένα εξαιρετικό αναγνώριση για οποιοδήποτε αυτοκίνητο, είτε πρόκειται για αγωνιστικό είτε για αυτοκίνητο παραγωγής.

Η γερμανική εταιρία αναφέρει ότι το ID R θα έχει νέα αεροδυναμική ώστε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Nordschleife, οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές με αυτές του Pikes Peak, κυρίως λόγο του υψόμετρου, με την γερμανική πίστα να είναι 320 με 617 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, με την ανάβαση στην Αμερική να ξεκινά από τα 2.862 μέτρα και να τερματίζει στα 4.302 μέτρα.

Πίσω από το τιμόνι του VW ID R θα βρίσκεται και πάλι ο Romain Dumas και σύμφωνα με προσομοιώσεις, το αγωνιστικό φέρεται να μπορεί να κάνει έναν γύρο κάτω από τα 5:30 λεπτά, κάτι που δίνει ελπίδες στην εταιρία για κάτι πολύ καλό.

Να θυμίσω, το I.D. R Pikes Peak. αποδίδει 680 άλογα (500 kW) και 650 Nm ροπή. Το βάρος του αγωνιστικού είναι 1.100 κιλά, χάρη στην εκτενή χρήση carbon στο μονοκόκ σασί και στο σώμα του. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 2,25 δευτ. Ο σχεδιασμός του I.D. R Pikes Peak φέρνει αρκετά στα LMP1 πρωτότυπα του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής και είναι κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από carbon.