Ακόμα ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο που βγήκε στην ετήσια δημοπρασία του Barrett-Jackson στο Scottsdale της Arizona, καθώς όπως είχε γίνει γνωστό -μετά το πρώτο Ford Mustang Shelby GT500 που πουλήθηκε για 1,1 εκατ. δολάρια και την πρώτη νέα Toyota Supra που πουλήθηκε για το αστρονομικό ποσό των 2,1 εκατ. δολαρίων– βγήκε στο σφυρί και το πρώτο GT Heritage Edition.

Αυτό πουλήθηκε για 2,5 εκατ. δολάρια, με το Rick Hendrick, της Hendrick Motorsports, να είναι ο νέος ιδιοκτήτης, προσθέτοντας στη συλλογή του άλλο ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο, όντας συχνός αγοραστής οχημάτων σε φιλανθρωπικές δημοπρασίες.

Η Heritage Edition του νέου GT παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο, και αυτή φορά τα χρώματα της Gulf Oil. Έτσι, το GT Heritage Edition Gulf είναι βαμμένο σε θαλασσί και πορτοκαλί χρώμα, με πολλά σημεία του αμαξώματος να μην είναι βαμμένα, όπως οι μπροστά κολόνες και να φαίνεται το carbon. Οι δαγκάνες είναι βαμμένες σε πορτοκαλί χρώμα, ενώ τα καπάκια των πλαϊνών καθρεπτών ασημί.

Φορά σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες 20″ και στο εσωτερικό συναντάμε Ebony Alcantara επενδύσεις, μπλε και πορτοκαλί ραφές, νέα διακοσμητιικά, carbon μέρη και ειδικό ταμπελάκι. Η Ford αναφέρει πως τα MY2019 GT Heritage Edition Gulf φορούν τον αριθμό 9 και τα MY2020 τον αριθμό 6, όπως τα αγωνιστικά GT το 1968 και το 1969.