Η STARD εξελίσσει νέο αγωνιστικό για το πρωτάθλημα rallycross με την υποστήριξη της Ford Performance

Σχετικά άρθρα

H oμάδα STARD World Rallycross, του Manfred Stohl, ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι θα διατηρήσει στις τάξεις της τον Λετονό οδηγό Janis Baumanis για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και σήμερα κάνει γνωστό ότι εξελίσσει ένα νέο αγωνιστικό με την υποστήριξη της Ford Performance για το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο Ford Fiesta ST Supercar της αυστριακής ομάδας θα βασίζεται στο νέο Fiesta Mk8, με τον CEO της STARD, Michael Sakowicz, να δηλώνει:

Για το 2019 αποφασίσαμε να αναπτύξουμε ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, το οποίο μας έδωσε επίσης την ευκαιρία να επιλέξουμε μια νέα πλατφόρμα. Εξαιτίας των τεχνικών κανονισμών της FIA, οι προδιαγραφές των οχημάτων βάσης έχουν σημαντική επίδραση στην ανάπτυξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου, οπότε είναι πολύ σημαντικό να γίνει η σωστή επιλογή στην αρχή. Με βάση την εμπειρία μας από την προηγούμενη γενιά Fiesta και μετά από μια πολύ προσεκτική έρευνα, πιστεύουμε ότι το νέο Ford Fiesta ST είναι η ιδανική βάση για ένα επιτυχημένο αγωνιστικό για το rallycross.

Η ομάδα αναφέρει ότι μόνο το 10% των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στην προηγούμενη γενιά Fiesta της STARD θα μεταφερθούν στο νέο αυτοκίνητο, ενώ θα φοράει έναν ολοκαίνουριο κινητήρα. Η Ford Performance παρείχε προηγουμένως τεχνική υποστήριξη στη σουηδική ομάδα OlsbergsMSE για το πρωτάθλημα του rallycross, με την οποία κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2014.

Η Ford υποστήριξε επίσημα την ομάδα της Hoonigan Racing Division του Ken Block (2016-17) στο πρωτάθλημα του rallycross, ενώ μετά την αποχώρηση της τελευταίας η Ford Performance έδωσε πάλι τεχνική βοήθεια στην OMSE πέρυσι, αλλά αυτή αποχώρησε από τον θεσμό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ο Heikki Kovalainen

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και του Super GT Heikki Kovalainen θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς αφού διαγνώστηκε με ανεύρυσμα ανιούσας...

Αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα του Lewis Hamilton

Μετά από τρία χρόνια στο πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα X44 του Lewis Hamilton αποχωρεί από το πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει μια φορά το πρωτάθλημα...
Autoblog.gr