Πωλείται η one-off υβριδική Lotus Evora

Σχετικά άρθρα

Στην έκθεση της Γενεύης του 2010, η Lotus παρουσίασε την Evora 414E Hybrid prototype και σήμερα βλέπουμε να πωλείται από το LotusForSale, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με μοντέλα της βρετανικής εταιρίας. Όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται για πρωτότυπο και υπάρχει μόλις ένα στον κόσμο, γι’αυτό και ο πωλητής ζητάει 150.000 λίρες Αγγλίας για να το αποχωριστεί, ποσό που μεταφράζεται σε €172.030.

Η Evora 414E Hybrid διαθέτει 2 ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε πίσω τροχό, που παράγουν συνολικά 414 άλογα (304 kW) με 1000 Nm ροπής, δίνοντας στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα. Το υβριδικό σύστημα είναι παρόμοιο με αυτό του Chevrolet Volt, δίνοντας του την δυνατότητα να κινηθεί αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες του για περίπου 56 χλμ και στην συνέχει τίθεται σε ισχύ ο 1200αρης κινητήρας των 47 ίππων ώστε να επαναφορτίζει τις μπαταρίες λιθίου 17 kWh. Έχει τελική ταχύτητα 209 χλμ/ώρα, με 48 χλμ αυτονομίας αποκλειστικά με χρήση του ηλεκτροκινητήρα.

Εξωτερικά το αυτοκίνητο είναι σχεδόν ίδιο με την Evora με τα αυτοκόλλητα, το ματ χρώμα χαλκού και την γυάλινη πανοραμική οροφή να κάνουν την διαφορά. Το αυτοκίνητο μπορεί να αλλάζει το χαρακτήρα του από sport σε οικολογικό με την χρήση των αντίστοιχων modes. Η απόλυτη ευτυχία έρχεται από το σύστημα ήχου HALOsonic που προσομοιώνει τον απαραίτητο ήχο του κινητήρα, ώστε να μην λείπει τίποτα από την απόλυτη οδηγική εμπειρία. Το εσωτερικό είναι άνετο και επενδεδυμένο με δέρμα και Alcantara σε αποχρώσεις του μαύρου και χρυσού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η BYD κατασκεύασε το 7.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 7.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...