Το νέο Volvo V60 Cross Country είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στην ελληνική αγορά, το οποίο αρχικά διατίθεται με τον κινητήρα diesel D4 που αποδίδει 190 ίππους, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης και προτεινόμενη τιμή λιανικής τις 61.594 ευρώ. Τον Μάιο θα ξεκινήσει και η παραγωγή της έκδοσης Τ5 AWD με τον βενζινοκινητήρα των 250 ίππων και τετρακίνηση.

Το V60 Cross Country φέρει αρκετά πλούσιο βασικό εξοπλισμό, στον οποίον περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας Sensus, με οθόνη αφής 9″, ηχοσύστημα με 10 ηχεία, εξελιγμένο πακέτο εσωτερικού φωτισμού, ψηφιακός πίνακας οργάνων με έγχρωμη οθόνη 12,3 ιντσών, προβολείς LED με ενσωματωμένα φώτα ημέρας και ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα χώρου αποσκευών.

Το V60 Cross Country επωφελείται από την αυξημένη κατά 75 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το απλό V60, ενώ διαθέτει προστατευτικά στο εμπρός και στο πίσω μέρος για να αποκτήσει έναν ελαφρύ off-road χαρακτήρα. Επιπλέον έναντι του απλού V60, περιλαμβάνει πιο φουσκωμένα φτερά, πλαϊνά προστατευτικά και δύο παραλληλόγραμμες εξατμίσεις στο πίσω μέρος.

Το V60 Cross Country προσφέρεται στάνταρ με σύστημα τετρακίνησης, το οποίο διαθέτει ένα ειδικό πρόγραμμα οδήγησης για εκτός δρόμου. Οι υποψήφιοι πελάτες, θα μπορούν να παραγγείλουν το δικό τους V60 Cross Country με ζάντες ελαφρού κράματος 18 ή 19 ιντσών που “ντύνονται” με ελαστικά με ψηλό προφίλ ενώ στην καμπίνα των επιβατών, το “εκτός δρόμου” V60 αποκτά δερμάτινα καθίσματα μαύρου χρώματος με καφέ ραφές και την επιλογή για διάφορες διχρωμίες.