Η Honda έδωσε την πρώτη φωτογραφία από το εσωτερικό της έκδοσης προπαραγωγής του ηλεκτρικού Honda Urban EV που θα παρουσιάσει στις αρχές του επόμενου μήνα στην έκθεση της Γενεύης.

Στο εσωτερικό, μπορούν να ταξιδέψουν με άνεση τέσσερις επιβάτες, με την κεντρική κονσόλα να αποτελείται από μια τεράστια οθόνη, με τον πίνακα οργάνων να είναι ψηφιακός.

Η Honda θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η έκδοση παραγωγής του Urban EV Concept που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2017, θα διατηρήσει σχεδόν ακέραιο τον ρετρό σχεδιασμό του πρωτοτύπου, διαθέτοντας κάμερες αντί για συμβατικούς καθρέφτες, όντας όμως πεντάθυρο, αντί για 3-θυρο που ήταν το concept.

Tο Honda Urban EV θα ενσωματώνει το σύστημα Power Manager Concept, που έχει σχεδιαστεί ώστε να αποθηκεύει ενέργεια πιο αποδοτικά και με αυτή να τροφοδοτεί είτε το σπίτι του ιδιοκτήτη, είτε να στέλνεται στο δίκτυο, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη του να βγάζει κέρδος.

Η Honda θέλει έως το 2025, τα 2/3 των πωλήσεων της στην Ευρώπη να είναι από υβριδικά, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα.