Ανανέωση: Εκπρόσωπος της Land Rover δήλωσε πως η συγκεκριμένη φωτογραφία αφορά κάποιο παλαιότερο mockup σχεδιασμό, με τον τελικό σχεδιασμό του εσωτερικού του νέου Defender να είναι διαφορετικός από αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία.

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του εσωτερικού του νέου Land Rover Defender. Από αυτή βλέπουμε πως το μοντέλο διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, κοντό επιλογέα ταχυτήτων για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλουμινένια πεντάλ και τιμόνι με επιφάνειες αφής.

Η νέα γενιά του Defender θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019 και η εταιρία έχει κάνει γνωστό ότι θα προσφέρεται με τουλάχιστον δύο διαφορετικά μήκους μεταξόνια και σε πέντε διαφορετικά στυλ αμαξώματος, με τρεις και πέντε πόρτες. Το αυτοκίνητο έχει κωδική ονομασία L663, με την Land Rover να έχει θέσει ως στόχο να πουλά 100.000 νέα Defender ετησίως, 5 φορές περισσότερα από όσα πουλούσε η προηγούμενη γενιά, προκειμένου το μοντέλο να γίνει οικονομικά βιώσιμο.

Σύμφωνα με τον Gerry McGovern, επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Land Rover, ο σχεδιασμός του νέου Defender είναι μοντέρνος, έχοντας ελάχιστα ρετρό στοιχεία, κάτι που θα διχάσει το κοινό.

Το νέο Defender θα διαθέτει καλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες και για να συμβεί αυτό, θα εξοπλίζεται με μια σειρά από τεχνολογίες, που θα είναι πιο προηγμένες από αυτές του νέου Discovery. Το νέο μοντέλο θα διαθέτει κατά μήκος τοποθετημένο τον κινητήρα, θα έχει το ίδιο μεταξόνιο με το απερχόμενο μοντέλο, αλλά θα είναι πιο συμπαγής σε διαστάσεις, ώστε να εξασφαλιστεί με τον τρόπο αυτό η ευελιξία του.

Το νέο Defender θα κάνει εκτενή χρήση αλουμινίου, θα μοιράζεται αρκετά μέρη του με άλλα αυτοκίνητα της Land Rover έτσι ώστε να μειωθεί όσο γίνεται το κόστος έρευνας και ανάπτυξης. Θα βασίζεται στην monocoque αλουμινένια πλατφόρμα MLA, θα έχει ανεξάρτητη ανάρτηση και θα φορά Ingenium τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που θα συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια.

Το νέο Defender θα κυκλοφορήσει δεν θα έχει κάποια “συγγένεια” με τα Discovery Sport και Evoque, ενώ θα προσφέρεται και σε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.