Και υβριδικό το νέο Ford Kuga

Σχετικά άρθρα

Η Ford ετοιμάζει τη νέα γενιά του Kuga για να την παρουσιάσει εντός του έτους. Το μοντέλο που στις ΗΠΑ πωλείται ως Escape θα προσφέρεται και με έναν plug-in υβριδικό κινητήρα.

Έγγραφα που διέρρευσαν από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, αποκαλύπτουν τους κινητήρες που θα φορούν τα νέα Ford Escape και Lincoln Corsair στην αγορά των ΗΠΑ. Entry-level κινητήρας στο Escape θα είναι ο 1.500αρης τρικύλινδρος που θα αντικαταστήσει τον 1.500ρη τετρακύλινδρο EcoBoost. Ακολουθεί ο 2,0-λιτρος turbo βενζινοκινητήρας απόδοσης 240 ίππων, αλλά και ο plug-in υβριδικός 2,5-λίτρων κινητήρας που για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό πόσα άλογα θα αποδίδει. Το Corsair δεν θα προσφέρεται με τον 1.500αρη τρικύλινδρο κινητήρα. Αντ’αυτού θα υπάρχει ο 2,3-λίτρων EcoBoost απόδοσης 279 ίππων.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford μετά τα σχέδια αναδιάρθρωσης της σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη, ανακοίνωσε και τα σχέδιά αναδιάρθρωσης της για την Νότια Αμερική που περιλαμβάνουν το κλείσιμο του εργοστασίου Sao Bernardo do Campo στη Βραζιλία αργότερα μέσα στο έτος. Το εργοστάσιο απασχολεί 2.782 άτομα.

Ο λόγος του κλεισίματος του εργοστασίου είναι η απόφαση της Ford να σταματήσει να πουλά μεγάλα pickup και φορτηγά (F-350, F-4000 και Cargo) στη Νότια Αμερική. Στο ίδιο εργοστάσιο κατασκευάζεται και το Fiesta, με την Ford να σταματά την παραγωγή του Focus στην Αργεντινή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα