Η Ford αναδιοργανώνεται και στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη εβδομάδα η Ford παρουσίασε την αναδιοργάνωσή της στις ΗΠΑ και σήμερα ανακοίνωσε την αναδιοργάνωση της και στην Ευρώπη, που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας αναδιοργάνωσής της, ύψους 11 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μπλε Οβάλ εταιρίας, τα σχέδιά της περιλαμβάνουν νέα μοντέλα, κυρίως SUV, απολύσεις και ενδεχομένως ακόμη και κλείσιμο εργοστασίων. Η αναδιοργάνωση ονομάζεται “Sprint to 6 Reset and Redesign” και έχει ως απώτερο στόχο την αύξηση του περιθωρίου του λειτουργικού κόστους της στη Γηραιά Ήπειρο στο 6% (κέρδη προ φόρων και τόκων).

Ο Gunnar Herrmann είναι ο άνθρωπος που θα ηγηθεί της αναδιάρθρωσης στη Γερμανία, ενώ τον ίδιο ρόλο στο Ηνωμένο Βασίλειο τον αναλαμβάνει ο Graham Hoare.

Η Ford θα εστιάσει στη παρουσίαση νέων μοντέλων, δίνοντας έμφαση στα SUV αλλά και στα επαγγελματικά οχήματα. Επίσης θα καταργήσει τα μη κερδοφόρα μοντέλα της, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις με την VW για την διεύρυνση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Η εταιρία έχασε στην Ευρώπη 245 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2018, αισθητά αυξημένα σε σχέση με τα 192 εκατ. δολάρια που είχε χάσει το ίδιο διάστημα του 2017. Για φέτος η Ford έχει δηλώσει πως αναμένει ζημιές στην Ευρώπη, σε αντίθεση με το 2017 που είχε παρουσιάσει κέρδη 234 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley η Ford θα μπορούσε να προχωρήσει στην απόλυση έως και 25.000 υπαλλήλων της, με τους περισσότερους εξ’αυτών να προέρχονται από την Ευρώπη, που απασχολεί 54.000 άτομα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ford κατοχύρωσε το όνομα RS200

Η Ford υπέβαλε αίτηση στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να κατοχυρώσει το όνομα RS200, αναζωπυρώνοντας τις φήμες για ένα νέο σπορ...

Η απόκτηση του Ford Puma έγινε πιο εύκολη και προσιτή από ποτέ

Η Ford ανακοίνωσε το νέο καινοτόμο πρόγραμμα της, με την ονομασία Ford Value, το οποίο έρχεται να αναδείξει την ευκολία και τα οφέλη που...

Η Ford θα δώσει 365 εκατ. δολάρια για την αποφυγή επιβολής τελωνειακών κυρώσεων στις ΗΠΑ

Η Ford συμφώνησε σε έναν από τους μεγαλύτερους διακανονισμούς τελωνειακών κυρώσεων στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ, συμφωνώντας να πληρώσει 365 εκατομμύρια δολάρια σε μία...

Απεργία προμηθευτών διακόπτει την παραγωγή του Ford Focus στη Γερμανία

Η Ford αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της στο Saarlouis της Γερμανίας, εξαιτίας της απεργίας τοπικών προμηθευτών που διέκοψε τις παραδόσεις ανταλλακτικών. Σύμφωνα...
Autoblog.gr